Čekajući vetar, 16. 10. 2022.

Čekajući vetar, 16. 10. 2022.

Stanje planete

Odbornici Opštine Rekovac, pritisnuti odlučnošću meštana, jednoglasno su izglasali zabranu istraživanja litijuma, bora i prateće asocijacije metala na ovom području. Nije precizirano od kada bi to važilo, a i postojeće dozvole mora da povuče Ministarstvo rudarstva i energetike. Vladu nemamo, a ni novog resornog ministra. Štap je dugačak, zato građani ostaju tamo gde su već skoro mesec dana - na dežurstvu između sela Sibnica i Kaludra, uz grafit:

Proklet bio ko se ovde ovajdio. O tome govori Marica Živanović Poljo iz Udruženja Neko brine za Levač.

ARHIVA PPNS PODRŠKA LEVČANIMA IZ MEĐUNARODNOG PROJEKTA GREEN EDEN

Populacije divljih životinja opale su u proseku 69 posto za manje od jednog ljudskog veka - jedan je od podataka novog Izveštaja o stanju Planete, publikacije WWF koja se objavljuje svake dve godine. Čućete Gorana Sekulića iz Svetske organizacije za prirodu i dr Borisa Ivančevića iz Prirodnjačkog muzeja Beograda.

Koalicija 27, koju čini osam organizacija civilnog društva, prati napredak Srbije u Poglavlju 27 - zaštita životne sredine i klimatske promene. O oblastima kvalitet vazduha i upravljanje hemikalijama govore Ognjan Pantić iz Beogradske otvorene škole i Jelena Milić iz Alternative za bezbednije hemikalije (AlHem).

ARHIVA PPNS RIO TINTO POKREĆE UREĐENJE PARCELA I TRAŽI NOVE RADNIKE

Dunav je, posle Volge, najduža evropska reka. Osamdesetih godina prošlog veka prvi put je uspostavljena međunarodna saradnja u istraživanju nivoa i posledica zagađenja. Čućete dr Maju Raković i dr Stefana Anđusa iz Instituta za biloška istraživanja "Siniša Stanković."

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

Foto: Miloš Ljubomirović

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar - ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


ARHIVA PPNS WWF: EVROPSKE VLADE, KORPORACIJE I INVESTITORI ZATVARAJU OČI PRED RIZICIMA OD NESTAŠICE VODE

WWF: Evropske vlade, korporacije i investitori zatvaraju oči pred rizicima od nestašice vode

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html