Čekajući vetar, 17. 3. 2019.

Čekajući vetar, 17. 3. 2019.

Za seobu ptica znao je još i Aristotel. Bilo mu je poznato da se sele ždralovi, pelikani i guske, ali je mislio da neke druge vrste tokom zime hiberniraju na dnu jezera ili u rupama, a da se crvenrepka pretvara u crvendaća. Tek 1889. godine jedan danski nastavnik sa naučnog aspekta rasvetlio je fenomen seobe ptica. Prirodnjački muzej u Beogradu promovisao je monografiju "Atlas migratornih ptica i slepih miševa Srbije", koji sadrži podatke prikupljane od 1908. godine do danas.

Mali poljoprivrednici obezbeđuju 70 odsto ukupne hrane na svetu, a kod nas je taj procenat još i veći. Ipak, u raspodeli novca od proizvodnje - njihov deo je jedva trideset odsto, dok ostatak grabe velike kompanije. Koliko su sadašnji prehrambeni sistemi održivi, šta naši poljoprivrednici treba da znaju da bi mogli da koriste fondove EU i zašto je najbolje rešenje održiva poljoprivreda i udruživanje - o tome se govorilo na tribini Pravedna i ekološka proizvodnja hrane.

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije otvorilo je konkurs za ovogodišnjeg dobitnika Velike povelje "Zelena planeta". Nagrada se dodeljuje pojedincu, društvu ili ustanovi za "Učinjeno dobro prirodi". Gost emisije je Branislav Marinkov.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Adam Santovac, novinar TV N1 i Milisav Pajević, novinar Eko lista i Energetskog portala.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html