Prvi Prvi na Skali
  • Advertisement

 
 

Čekajući vetar

27.07.2020

Čekajući vetar, 26. 7. 2020.

Prvi Prvi na Skali
https://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/dogadjaji/kalendar-dogadjaja-u-kragujevcu.html http://www.vfphysical.rs/ http://www.prviprvinaskali.com/clanci/apeli/za-nedin-oporavak-i-bolju-buducnost.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/prestoni-kragujevac.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kg-vodic/sumadija-i-pomoravlje-dusa-srbije.html http://prviprvinaskali.https://prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://prviprvinaskali.com/clanci/kragujevac-bez-gmo.html

Biti građanin u ova šugava vremena

Narednih petnaest godina na Staroj planini sigurno se neće graditi mini hidroelektrane. To je predviđeno nacrtom novog prostornog plana Pirota i rezultat je borbe ekoloških aktivista. Time je otvorena mogućnost za realizaciju planova o oživljavanju ove planine i njenih sela. Jedan od njih je i pokretanje nastavno-naučnog centra, sa radnim naslovom Mala Petnica. Iz Pirota se javlja Aleksandar Panić, aktivista Pokreta Odbranimo reke Stare planine.

Rani javni uvidi u nešto što se planira u vašoj životnoj sredini po pravilu su više rani nego javni. Nekad strukture kažu da su građani upravo to i to izabrali - a vi ste građanin i vaše komšije su građani i sigurni ste da to niste poželeli, a još manje da vas je neko nešto pitao. Kakvo nam mesto pripada u biranju i odlučivanju, da li ga sami oblikujemo i šta možemo da uradimo - o tome govori sociolog Budimir Babić.

Ciljano trovanje životinja je već dovoljno loše, a još je gore što mnoge budu kolateralna šteta. Trovači su retko kažnjeni, a najčešće koriste zabranjeni furadan, poznat iz ratova kao bojni otrov. Čućete Milana Ružića iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. 

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 9 do 10 sati.

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

KRAGUJEVČANI INICIRALI, JKP ŠUMADIJA UKLONILA DIVLJU DEPONIJU U ŠUMARICAMA (FOTO, VIDEO)GALERIJA PPNS


ZAŠTITNICI ŽIVOTNE SREDINE 2019ARHIVA PPNS

SRBIJA BEZ GMO, POSLE KOVIDA-19

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN


DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara (0)Dodaj komentar