Čekajući vetar, 29. 12. 2019.

Čekajući vetar, 29. 12. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Čujem da je neki klinac potrošio na petarde platu jednog - recimo poštara, a iz Rusije je dobio pride neke što su jače od ovdašnje "crne udovice". Na stranu psihološki razlozi koji ljude teraju na prangijanje - životinje ne kupuju petarde, ne pale ih i ne razumeju šta se dešava. Buka im izaziva stres, potrebu da pobegnu, pa tako unezvereni završe pod točkovima automobila ili dobiju srčani udar. Iznenadni jak zvuk smeta svim životinjama, ali i bebama i starijim građanima. Udruženje za spasavanje životinja Animal Rescue Serbia pokrenulo je kampanju "Tvoja petarda. Moj život". Gošća emisije je Sanja Radosavljević.

U Srbiji je prošle godine potrošeno 404 milijarde dinara za ugovore o javnim nabavkama, što je oko osam odsto bruto društvenog proizvoda. Javnim nabavkama kupuju se računari, struja, nameštaj, papir, zgrade, vozila, hrana, piće, usluge za čišćenje i naručuju se određeni radovi. Sve ovo utiče na životnu sredinu - uglavnom negativno, a ne mora da bude tako. Pored priče o značaju zelenih javnih nabavki, čućete i šta podrazumeva sertifikat Zeleni ključ i kako izgleda jedan održivi događaj.

Posle sastanka sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine, delegacija Pokreta Tvrđava saopštila je da je ispunjen njihov osnovni zahtev - merna stanica za kontrolu zagađenosti vazduha Radinac u Smederevu puštena je u rad. O tome govori Kolja Krstić.

Pokret gorana Vojvodine završava još jednu uspešnu godinu. O urađenom i o planovima govore Dušica Milenković i Đurđica Simin.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


ARHIVA PPNS

NAJVEĆA RAZVOJNA ŠANSA POLJOPRIVREDE - PROIZVODI IZ SRBIJE BEZ GMO
STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari