Čekajući vetar, 3. 2. 2019.

Čekajući vetar, 3. 2. 2019.

Sa najvećeg ekološkog protesta u istoriji Srbije, "struka i motika" uputile su samo jedan zahtev institucijama: momentalno zaustavljanje izgradnje svih derivacionih mini hidroelektrana. Kod Predsedništva je ostavljen krčag sveže izvorske vode da se osveže i operu obraz, a "gospoda" su od srca pozvana da posete Staru planinu. Ako dođu turistički, biće dočekani kao rod rođeni, ali ako dođu kao investitori - meštani im obećavaju da će leteti odande.

Emisija Čekajući vetar proslavlja 36. rođendan. Mnogo je svakojake vode proteklo za ovo vreme ispod raznih mostova. Skloni smo da kažemo da nam je ekološka svest zaostala u razvoju. Neki se ne sećaju, a mnogi i ne znaju da je ova zemlja imala blistave trenutke i u teoriji i u praksi zaštite životne sredine. Metalna štangla rata i duha devedesetih razvalila je lobanju i ostavila amneziju. Gost emisije je Boris Gajić, nekadašnji novinar Ekološkog magazina Čekajući vetar.

Kažu da se nacionalni park Jeloustoun pretvorio u krš i kamen zbog istrebljenja vukova, a dva naknadno ubačena čopora pomogla su mu da ponovo procveta. Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i WWF Srbija pozivaju organizacije da im se pridruže u zahtevu za obustavljanjem hajke na vukove, zakazane za 16. februar u Nacionalnom parku Đerdap. Čućete Milana Ružića.

Biće reči i o Organizaciji za međunarodnu saradnju koju finansira nemačka vlada, a koja pomaže mnogim projektima u Srbiji ( GIZ ). O tome, kao i o Konferenciji o biodiverzitetu, koja je održana u Egiptu, a gde smo nastupili u regionalnom timu, govori Kristina Kujundžić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.

Nekoliko puta godišnje izlazi u javnost sa osmišljenim akcijama (npr. dodeljivanje nagrade „Zeleni radio" i diploma „Zeleni list" i „Crni list"), koje doprinose popularnosti emisije i širenju ekološke svesti kod nas. Pored informativnog, magazin Čekajući vetar ima i edukativni karakter. U protekle tri decenije učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama.

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html