Čekajući vetar, 5. 8. 2019.

Čekajući vetar, 5. 8. 2019.

Ove godine ušli smo u dug prema planeti na kojoj živimo još ranije nego prošle godine - već krajem jula. Trošimo resurse mnogo brže nego što oni stižu da se prirodno obnove. Na stranu da bi najrazumnije bilo promeniti ponašanje, ali postoji i mogućnost da se proširimo na Mesec. O tome govori dr Milan Ćirković.

Stivi Vonder nije morao da vidi snimke iz industrija mesa i mleka, pa ipak je postao vegan. Mnogi etički vegani završili su sa uzimanjem hrane životinjskog porekla kada su, na primer, videli kako se melju krave i pilići, a da se prethodno niko nije potrudio da ih ubije - samleveni su živi. U još jednoj akciji u Beogradu, vegani iz Srbije, ali i iz nekoliko drugih zemalja, razgovarali su sa građanima o razlozima da veganski način ishrane postane dominantan.

Beogradski hotel iz lanca američkih hotela Marriott ne služi više čuveni specijalitet foa gra ili guščiju paštetu. To je njihov doprinos smanjenju broja gusaka koje se kljukaju do pucanja, ne bi li dale što veću i masniju jetru koja će biti ponuđena na meniju za ozbiljno visoku cenu.

Postoje kreme sa UV faktorom za kučiće, ali niste grozan vlasnik ako vam nikad ne padne na pamet da ih kupite. Grozan ste vlasnik ako doterate svog ljubimca da ga neko brže uzme kada ga napustite i ostavite na ulici. Kučići trpe cirkone u zubu i parfem posle šišanja jer im ljubav prema vama govori da tako treba. A ne treba.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)
 

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari