Čekajući vetar, 8. 12. 2019.

Čekajući vetar, 8. 12. 2019.

PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC
RADION: ČEKAJUĆI VETAR

 

Ne morate da budete osetljivi na strogo zaštićene vrste ptica, na čitav mikro kosmos biljnog i životinjskog sveta koji pulsira nadomak grada; ne morate kao pametan turizmolog da turistima prodajete egzotičnu crtu velegrada... Možete da živite okovani betonom, sa maglovitom predstavom o nekim parama koje je Grad zaradio od prodaje močvare i baruština... ili čak nije ni zaradio nego je dao. ’Alo, poplava! Beljarica i Dunav imaju sporazum o nenapadanju. Projektanti su to znali pre sto godina. Beogradska Amazonija je mnogo više od moguće kineske luke.

Neki u svetu su prevazišli koncept vrtova u gradovima - postali su gradovi u vrtu. Mi još sričemo izraz "zelena infrastruktura", ali zaostalost nam je novijeg datuma. Da vratimo zelenilu mesto koje je nekada imalo, a onda da hvatamo priključak sa svetom. Udruženje pejzažnih arhitekata je sve pripremilo - pametna država bi samo prepisala i primenila.

U klipu sa društvenih mreža vidi se kako maltretira drugaricu. Ono što se ne vidi je da šutira svog psa kad je besna, a besna je često - posebno kad je šutiraju roditelji. Krug koji može da se otvori i rasturi ako mu nađeš početak. Neko će reći: krug nema početak. Pa, kada ga nađeš - više neće biti krug.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.

PRESLUŠAJ:

Portal PRVI PRVI NA SKALI Cekajuci vetar - preslusaj
 

Čekajući vetar је ekološki magazin Radio Beograda 2 koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode. Emituje se nedeljom od 8 do 10 sati.


PREPORUKA PPNS

ZAHTEV VLADI ZA UKIDANJE PODSTICAJA ZA MHEBIOETIČKI ASPEKTI ISTRAŽIVANJA I KORIŠĆENJA REZULTATA U OBLASTI GMO


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM
 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari