Slučaj braće

Slučaj braće

Izlapeli stari što čučaše uz zidove svojih kuća ili sedaše ispred njih na improvizovanim klupama po obodima prašnjavih ulica nazivaše jednog brata imenom drugog i obrnuto kada ovi bejahu deca. Ne zna se da li to beše njihova igra ili pak posledica starenja, tek nakon izvesnog vremena, retko ko mogaše sa sigurnošću braću po imenu prepoznati. Čak se i braća nađoše u nedoumici ko je od njih koji pa se često oko toga raspravljahu.

A zabluda je izrasla do neba i krv im ista postade vrelija, što je nagoveštavalo daleko ozbiljniji sukob sa najlošijim mogućim završetkom.

I nakon poznatih događaja jedan od tih starkelja, inače prilično nagluv i govoto slep, prvi provali da je Kain ubio Avelja. I mada mu niko od prisutnih ne poverova, baš ovako ostade zapisano.

Tako je misterija oko ovog slučaja potrajala vekovima do dana današnjega. Čak su i najumniji ljudi prihvatili tu sumnjivu konstrukciju, bez valjanog dokaza o tome ko je od braće zapravo bio brat od akcije, svesni da se ništa u čovečanstvu promenilo ne bi niti bi posledice drugačije bile i da se desilo obrnuto.

Raša Papeš

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html