Dečje odeljenje, decembar 2014

Dečje odeljenje, decembar 2014

Dragi moji namlađi čitaoci,

Evo, i tmurni dani kasne jeseni došli su u naš grad. Hladno je, rano nas posećuje mrak i duge noći najlepše se provode sa knjigom u ruci. Možda nije prijatno provoditi vreme napolju, ali zato sa junacima zanimljivih knjiga možete putovati gde god poželite. I ne samo vi, već i vaši ukućani – ubedite ih da se sa knjigama druže pametni i radoznali, da će tako naučiti da poštuju i svoje i tuđe vreme... Biće vam lepo, garantujem. Ako neko od vas nije ovako razmišljao o knjigama – krajnje je vreme.

A sada, najčitaniji naslovi u novembru:

SIRENINI TRIKOVI - Čapman Linda

Elektra je mala, slatka i veoooma nestašna sirena koja obožava da otkriva tajne morskih dubina. Usput, ume i da se našali na račun svojih prijatelja kojima te šale baš i nisu zanimljive. Naprotiv – često ih zbog Elektrinih nestašluka zaboli glava.

MAČ ŠKOTSKOG KRALJA - Paskvaloto Mario

Ovo je još jedna od avantura buduće poznate detektivke Agate Misteri. Ona putuje svetom zajedno sa Larijem, smotanim bratom od strica i sa vernim mačkom. Tako su doputovali do zamka Dantoar u kom se čuva čarobni mač škotskog kralja. Šta će još otkriti – pročitajte, nema< vam druge.

SEDAM VEŠTICA, JEDNA VENČANICA - Ibotson Eva

U ovom romanu čitaćete o ženidbi moćnog čarobnjaka sa severa, koji je odlučio da se okani magije i počne da živi u miru jer mu je sve već dosadilo. Ali da bi dobio dostojnog naslednika, mora da se oženi vešticom. Biće to jedna neobična svadba.

ČUVAR SEĆANJA - Lauri Luis

Džonsonov svet utopije čini mu se savršenim sve do dvanaeste godine kada otkriva pravo lice ljudi koji ga okružuju. Tada otpočinje i njegova borba da spasi sebe i svoju zajednicu.

PETAR I KRADLJIVAC SENKI - Beri Dejv

Jedan od nastavaka romana o novom Petru Panu koji će morati da ostavi drugare na milost i nemilost strašnim gusarima i napusti ostrvo sa svojim prijateljem Zvončicom i da se vrati hladnim i maglovitim ulicama Londona. Ovo putovanje neće proteći lagodno, a strašni likovi koje će srestri, zaghtevaće Petrovo angažovanje.

KORALINA I TAJANSTVENI SVET - Gejmen Nil

Koralinina popularnost ne jenjava – iz dana u dan, meseca u mesec, Koralina ima odane čitače koji je sa velikim zanimanjem prate na putu iza vrata koja je jedva uspela da otključa.

PREPUST SE - Desen Sara

Roman za tinejdžerke, priča o Oden starmaloj devojci kojoj će se, pre odlaska na fakultet leto provedeno u primorskom gradiću, potpuno promeniti pogled na svet.

NAJBOLJE DRUGARICE - Foks Loren

Još jedna tinejdžerska priča - one su toliko dobre drugarice da svi misle kako su rođene sestre. To ih zabavlja, ništa ne narušava njihovo druženje dok se ne pojavi zgodni Vilin koji pažnju poklanja samo jednoj od njih...

ZVEZDA NA JEDAN DAN - Bat Prunela

Kako razmišljaju one koje pohađaju školu za devojčice, koje su oduvek maštale da budu princeze. Priča o stidljivoj Sani, kćerki slavnih roditelja koja ne voli što mora da peva na njihovom koncertu.

MOJA PRVA KUCA - Vilson Ana

Ljubav između psa, Medene, najnežnije i najpufnastije kuce na svetu celom, i Samer, devojčice koja je oduvek htela da ima psa kao kućnog ljubimca. U ovoj knjizi su opisani njihovi provodi, lepi i duhoviti.

Vaš bibliotekar,
Slavica Veličković

Narodna biblioteka - Dečje odeljenje, Milovana Glišića 44, 034/63-70-216
Radno vreme: radnim danima od 7:30 do 19:00, svaкe subote od 7:30 do 13:00.

NAJTRAŽENIJI NASLOVI I PREPORUKE PRETHODNIH MESECI

FB STRANA DEČJA BIBLIOTEKANARODNA BIBLIOTEKA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html