Amira promoviše album ’’Damar’’ u Beogradu

Amira promoviše album ’’Damar’’ u Beogradu

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin održaće 8. decembra koncert u beogradskom Sava centru, gde će promovisati novi album "Damar" koji u Srbiji na disku krajem oktobra objavljuje promoterska kuća Long plej.

Amiri će koncertna promocija "Damara" biti treći susret sa publikom u prestižnoj beogradskoj dvorani - Sava centar je punila 2014. i 2015. godine, a prethodnog puta ulaznice su bile razgrabljene dve nedelje unapred.

- Na moju veliku radost ponovno smo u Beogradu. Premijerno bi trebali predstaviti novi materijal beogradskoj publici u decembru i zaista se nadam da ćemo pevati sve što nam srce zna, kaže Amira.

GALERIJA PPNS AMIRA NA VEČERNJOJ SCENI 303 U KRAGUJEVCU

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin u Sava u centru koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

- Moram reći da sam prošli put u Sava Centru opet ostala dužna (neke pesme). Nadam se da ćemo u decembru imati priliku ne samo da predstavim nove pesme nego i da ispunim data obećanja. Mislim da će nam trebati malo više vremena, barem do poslednjeg tramvaja. Vidimo se osmog u osam, poručuje Amira.

Dve godine od internacionalno hvaljenog albuma "Silk and Stone", Amira Medunjanin predstavlja "Damar", u čijem stvaranju je iznova posegla za žilom kucavicom bosanske muzike - sevdahom i drugim vrednim pesmama predaka s ovih prostora, dajući im novim aranžmanima neke nove obrise i boje.

PPNS UŽIVO AMIRA MEDUNJANIN - KRAGUJEVAC, MART 2016

Prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko novih, autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Pesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O pesmama koje evociraju uzvišenu ljubav i melanholiju, sevdalinkama, učila je od majke. I takva je muzika oblik krika, borbe za boljim svetom, baš kao što su američki muzičari koristili bluz. Zato ova izuzetna pevačica, prozvana "bosanskom Bili Holidej", peva samo o onome što je pokreće:

- Pesma me mora pomeriti, na neki način dotaknuti..., ističe Amira.

Amira krajem oktobra kreće na prvu turneju po Americi i Kanadi, a nastupiće u sledećim gradovima: Boston, Njujork, Čikago, Sijetl, San Francisko, Vankuver, Džeksonvil, Atlanta i Sent Luis.

Foto: Anur Hadžiomerspahić  

AMIRA MEDUNJANIN SAJT, FB STRANA, JUTJUB


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari