Arsenal podigao lestvicu za 2018.

Arsenal podigao lestvicu za 2018.

Arsenal fest 07 završen je rano jutros nakon uzbudljive večeri tokom koje su nastupali Skindred, Dub FX, Rambo Amadeus, Damir Urban, Goblini, Škrtice, Kralj Čačka i brojni drugi pred oko 10.000 posetilaca.

Trodnevni festival u Kragujevcu privukao je ukupno oko 30.000 posetilaca koji su mogli da uživaju prethodno i u nastupima sastava Anthrax, Thievery Corporation, Buzzcocks, Darka Rundeka, i brojnih drugih.

"Prvi nastup u Srbiji, Briljantna noć! Hvala vam svima", poručivao je Anthrax na svom fejsu, dok je Ana Popović napisala: "Srbija ima neke kul i hip festival, a među njima jedan od najboljih je Arsenal. Hvala svima!"

Publika je završne večeri u velikom broju za kratko vreme ispunila ogroman deo ispred maina kad su na sceni bili Skindred.



Velšani koji na teškometalnu osnovu „lepe“ hip-hop, rege i druge žanrove, potvrdili su i u Kragujevcu da su im živi nastupi najjača strana. Počeli su sa „Under Attack“, a nisu izostale ni „Pressure“, „Rat Race“, „Kill the Power“, najveći hit „Nobody“...

- Briga me da li si crnac ili belac, misliman, gej... Srpski narode, večeras slavimo život, poručio je harizmatični frontmen Bendži.

Usledila je australijska senzacija Dub FX. Glas, FX pedala i lup mašina - to je bilo dovoljno da publika sat i po bez daha prati nastup bivšeg uličnog svirača. Kad je žanrovski miks skretao ka drum’n’bass-u, reakcija u prvim redovima bila je najžešća.

- Hvala Kragujevac! Odlična noć u Srbiji, poručio je Dub FX na svojoj fejsbuk strani.

Main je treće večeri otvorila supergrupa Škrtice predvođena Canetom.



Za razliku od Partibejkersa, u ovoj varijanti sasvim izostavlja komunikaciju sa publikom između pesama.



U sitne sate, veliku scenu su zatvorili KKN pojačani Kojotom, čiji izlazak na binu je izazvao posebno oduševljenje.

- Ima sigurno deset godina da nisam bio ovako trezan na koncertu, al’ dobro mi je, zahvaljujući vama, otkrio je usred svirke raspoloženi Oliver Nektarijević.

Damir Urban i Rambo Amadeus bili su, sudeći po reakciji oduševljene publike, glavne zvezde treće večeri gardena. Sastav Urban&4 odlučio je da na svom prvom nastupu u Kragujevcu odsvira svoje najveće hitove: „Ruke“, „Kundera“, „Nebo“, „Odlučio sam da te volim“... Legendarnu „Budi moja voda“ Urban je morao prepustiti na pevanje krcatom i oduševljenom gardenu.

Bluz i džez u kombinaciji sa nekim od najvećih hitova Ramba Amadeusa zadržali su pun garden čak i u kasne jutarnje sate.



Velika poseta bila je i na Goblinima koji su sa maltene prvim zracima sunca zatvorili ovogodišnji program u Bašti.



Kralj Čačka je poslednje večeri slobodno mogao da se proglasi i kraljem Kragujevca.



Takođe je dobio aplauze i ovacije, naročito za svoj hit „Deda Mraz je švorc“.

Treće veče u gardenu otvorili su Špajz.



Odličnu svirku odmah iza njih prikazali su i Raskid 13.



Bolesna štenad su na binu izašli maskirani u opasne pse, ali su „zbog vrućine“ maske pale već posle prve numere.

 

Electro Vampires iz Soluna nastupili su prvi put u Srbiji, a publika je sa oduševljenjem prihvatila sve njihove pesme, a naročito obradu čuvene „LA woman“.

Fenomenalan provod bio je kao i svih prethodnih večeri i na explosiv DJ stageu, dok su neafirmisani bendovi na demolation sceni predstavljali svoje najbolje numere.

Foto: Marijana Janković, Zoran Lazarević Laki

GALERIJE PPNS 

JUTJUB KANAL PPNS


ARSENAL FEST SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAM 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html