Disciplin A Kitschme - Reci ruke u vis!

Disciplin A Kitschme - Reci ruke u vis!

Disciplina kičme je, pred koncert 28. maja u Bašti Studentskog kulturnog centra (SKC) Beograda, objavila novi singl i spot "Reci ruke u vis!", a frontmen Koja pesmu opisuje kao "zarazni hit veselog i igrivog ritma".

Pesma "Reci ruke u vis!" odabrana je za drugi singl i spot sa aktuelnog albuma "Opet." jer, prema rečima Koje, "ukazuje na mogući odnos spram svakodnevice, prepune zamki koje treba zaobići".

- Spot sadrži detalje konfrontacije jedne neuobičajene rok grupe i dron-letilice, koja ih neprekidno uznemirava. Pojavljuje se zaštitnik grupe koji jezdi iznad Beograda u svom balonu i stvar se rešava hepiendom, u duhu DIY/Uradi sam treš-estetike, objašnjava Koja.Spot "Reci ruke u vis!" sniman je u SKC-u, Novom Beogradu i Košutnjačkoj šumi, u video produkciji Kulturnog centra "Baraka". Dron instruktor je bio Andrej Srećković, a režiser i montažer Crni Zub.

Singl i spot verzija "Reci ruke u vis!" kraća je od one na albumu "Opet.", kog Disciplina promoviše koncertom 28. maja u Bašti SKC-a (20:30). Ulaznica košta u promo periodu 1.000 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača -Koje (Dušan Kojić) nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Od minimalističkog bas-bubanj debija "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na "Zeleni Zub na Planeti dosade" (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), "Uf!" (2011) i sada "Opet."

Prvi spot sa "Opet." bio je za pesmu "Zaboravili rokenrol !?!". 

DISCIPLIN A KITSCHME FB STRANA 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari