Downtown - nova rokenrol pojava u Kragujevcu

Downtown - nova rokenrol pojava u Kragujevcu

Nova pojava na rokenrol sceni Kragujevca zove se - Downtown. Dok njihovo ime ne odjeknu kroz medije, za šta imaju sav potreban potencijal, uvežbavaju teme neopterećeni bilo kakvim ambicijama osvajanja publike. Za sada se "samo" utapaju u neicrpnu ljubav prema rokenrolu.

O kakvoj je skupini reč, ekskluzivno za portal PPNS govori Jovan Đapić-Joca, basista čije se ime uvek veže za slušljivi, energični pop i rok zvuk - pa je tako i u ovom slučaju.

- Počelo je od toga da vežbamo nedeljom iz zabave. Malo po malo, s obzirom da volimo sličnu muziku, došlo je do toga da pravimo bend, pa i da sviramo u javnosti. Radimo, tj. vežbamo par meseci, pod zvučnim imenom - Downtown.

DOWNTOWN - UZALUD PITAŠ (HAUSTOR COVER)

Joca nam otkriva i kakvu "set-listu" mogu da očekuju ljubitelji rokenrola, za početak, u Kragujevcu. 

- Mislili smo da sviramo muziku osamdesetih, ali ne samo domaću, i da to isprobamo po klubovima gde se takva muzika sluša. Ovog vikenda smo uradili i klipove, baš u svrhu prezentacije toga šta sviramo. Prvu svirku planiramo za polovinu maja. U kontaktima smo sa klubovima u kojima se svira ovakva muzika, a paralelno sa tim zaključujemo spisak pesama, odnosno repertoar Downtown-a.

DOWNTOWN - HIPNOTIZIRAN (DINO DVORNIK COVER)

Novoformirana, skladna četvorka ima svoju podužu zasebnu "kilometražu" u rok muzici, a zajedničko im je da su beskompromisni u opredeljenju kakav zvuk žele da stvaraju. 

- Uz mene, Downtown čine bubnjar Ivan koji svira u bendu Popečitelji, i Toma i Martin koji su već prepoznatljivi u gradu i okolini kao Sinhro duo. Ja sam angažovan u sastavu The Artist, već promovisanom na portalu PPNS, a u sledećih mesec-dva izlazi treći album VIS Scena, čiji sam deo takođe. To je manje-više "pedigre" ovog benda. Lično, poželeo sam da još malo uživam u rokenrolu. Najvažnije u ovo novoj priči je da imamo žara.

DOWNTOWN - PAR GODINA ZA NAS (EKV COVER)Do prvog susreta "tet-a-tet" sa ovim bendom, zainteresovani mogu da prate njihovu stranicu na Fejsbuku i kanal na Jutjubu.

DOWNTOWN FB STRANA, JUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html