Električni orgazam - Istok, zapad, sever, jug

Električni orgazam - Istok, zapad, sever, jug

Kultni rok bend Električni orgazam objavio je novi singl i spot "Istok, zapad, sever, jug", pred koncert koji će održati 23. decembra u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda (DOB).

- Ovo je verovatno naš najduži singl u karijeri, sa skoro osam minuta trajanja. Delovi teksta su inspirisani budističkim učenjem, koje proučavam zadnjih godina. Posle dugo vremena ponovo smo koristili trubu u nekoj našoj pesmi, svira je Miloš Nikolić, kaže frontmen Srđan Gojković-Gile.

"Istok, zapad, sever, jug" je treći najavni singl i spot novog albuma Električnog orgazma "Gde smo sad?", koji bi trebalo da se pojavi sledeće godine. Produkciju singla je radio stari saradnik benda Toni Jurij iz Slovenije, a kao i u slučaju prethodnih "Bio sam loš" i "Kamerom snimam sve", novi spot je delo Vladimira Jakšića-Muse.

Električni orgazam 23. decembra u dvorani "Amerikana" DOB-a proslavlja 30 godina od izlaska "Distorzije", a na koncertu će pored svih 11 pesama sa tog kultnog albuma izvesti i velike hitove iz svih delova karijere.

- Jako se radujemo da ćemo svirati kompletnu "Distorziju", jer je to svakako jedan od mojih omiljenih albuma benda. Zapravo, nikad nismo svirali ceo album i ovo će biti jedinstvena prilika da ljudi čuju te pesme uživo, i to od prve do poslednje, redosledom koji je bio i na originalnom izdanju, kaže Gile.

Prepun hitova kakvi su "Debela devojka", "Ja sam težak kao konj", "Ne postojim", "Kapetan Esid"… "Distorzija" (1986, Jugoton) važi za jedan od najboljih jugoslovenskih rok albuma, i spada među najuspešnije u dugoj karijeri Električnog orgazma.

Ulaznica za beogradski koncert Električnog orgazma u "Amerikani" 23. decembra košta u pretprodaji 1.200 dinara, preko mreže Eventim. Od 1. decembra koštaće 1.500 dinara, a na dan koncerta 1.700 dinara.

Električni orgazam pred Kragujevčanima nastupa u Domu omladine 29. decembra od 21 čas.

  

Foto: Vasilije Savić

ELEKTRIČNI ORGAZAM SAJT,FB STRANA, JUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari