Larska - Graft

Larska - Graft

Kragujevački vokalno-instrumentalni sastav Larska, formiran januara prošle godine, objavio je prvi singl "Graft", u aranžmanu pod uticajem bendova granča i alternativnog roka.

Početkom ove godine nastali su prvi samostalni snimci u kragujevačkom studiju "Češnjak”, pod patronatom Saše Vujića-Vuje (KBO!) koji je radio snimanje, miks i mastering.

 

Pokretači ovog benda Luka Stoisavljević (bas, vokal) i Dušan Lazić (bubnjevi) okupili su se sa željom da sviraju isključivo autorsku muziku. Ubrzo se bendu pridružio još jedan basista Filip Stanković. Novonastali trio sa dve bas gitare, uz razne gitarske efekte, energične ritmove i snažan vokal, dobio je karakterističan zvuk koji je publika zapazila već na prvom koncertu. Usledile su i pozitivne kritike, zatim i pozivi za prve nastupe. Kao predgrupa, Lirska je učestvovala na više manifestacija, uz poznate bendove iz Kragujevca i okoline, kao što su: KBO!, Thimble, Popečitelji, Fitnes, Špajz, Forever storm.

Bend uveliko vredno radi na sređivanju aranžmana za 12 pesama koje planiraju da snime, paralelno stvaraju uslove za to, pre svega materijalne. 

LARSKA FB STRANA, BANDCAMP

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html