Larska promoviše debi album

Larska promoviše debi album

Koncertna promocija debi albuma benda Larska "Can’t Steal It" zakazana je u bašti Doma omladine za petak 14. jun od 22 časa.

Zvuk Larske "ruši napuštena fabrička postrojenja iz socijalističkog perioda" - opisao je Andrea Kane, mladi novinar i posvećeni slušalac. Citat je direktno povezan i sa realnim izgledom današnjeg Kragujevca koji počiva na ostacima nekada velikog industrujskog grada, ističe ovaj sastav.

Za koncertnu promociju Larska sprema i iznenađenje - scenografija će biti tematski inspirisana omotom albuma. Nastao je kao posledica dešavanja u sredini u kojoj bend živi i stvara. Autor je Luka Stoisavljević.

Ovo prvo zvanično izdanje Larske objavio je kragujevački Dom omladine na CD formatu, a biće dostupno i na digitalnoj platformi Bandcamp. Tu će biti moguće preuzimanje albuma, ali i naručivanja CD-a. Kontakt sa ljubiteljima bend ostvaruje i preko FB strane.

Ovaj kragujevački trio čine:

  • Luka Stoisavljević, bas i vokal
  • Dušan Lazić, bubanj
  • Duško Jovanović, bas

U neobičnoj postavci - bubnjevi i dve bas gitare, Larska kombinuje različite uticaje: stoner, grunge, psych, desert rok. Muzika ovog sastava podseća na bendove iz ’70-ih i ’90-ih, poput: Floyd, Kyuss, Melvins, Sabbath, AIC, Nirvana..., a uz pregršt efekata, Larska dodaje i lični pečat.

Od svog nastanka, Larska je imala zapažena učešća na festivalima za demo a kasnije i afirmisane bendove. Najpre su 2016. bili pobednici BARF-a, potom 2016. i 2017. finalisti Bunt rok festivala RTS-a (pripalo im je treće mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala), a publika ih je ispratila i na festivalima: Demofest, Arsenal fest, ŠLF, DUK...

LARSKA FB STRANA, JUTJUB, INSTAGRAM 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari