Larska promoviše debi album

Larska promoviše debi album

Koncertna promocija debi albuma benda Larska "Can’t Steal It" zakazana je u bašti Doma omladine za petak 14. jun od 22 časa.

Zvuk Larske "ruši napuštena fabrička postrojenja iz socijalističkog perioda" - opisao je Andrea Kane, mladi novinar i posvećeni slušalac. Citat je direktno povezan i sa realnim izgledom današnjeg Kragujevca koji počiva na ostacima nekada velikog industrujskog grada, ističe ovaj sastav.

Za koncertnu promociju Larska sprema i iznenađenje - scenografija će biti tematski inspirisana omotom albuma. Nastao je kao posledica dešavanja u sredini u kojoj bend živi i stvara. Autor je Luka Stoisavljević.

Ovo prvo zvanično izdanje Larske objavio je kragujevački Dom omladine na CD formatu, a biće dostupno i na digitalnoj platformi Bandcamp. Tu će biti moguće preuzimanje albuma, ali i naručivanja CD-a. Kontakt sa ljubiteljima bend ostvaruje i preko FB strane.

Ovaj kragujevački trio čine:

  • Luka Stoisavljević, bas i vokal
  • Dušan Lazić, bubanj
  • Duško Jovanović, bas

U neobičnoj postavci - bubnjevi i dve bas gitare, Larska kombinuje različite uticaje: stoner, grunge, psych, desert rok. Muzika ovog sastava podseća na bendove iz ’70-ih i ’90-ih, poput: Floyd, Kyuss, Melvins, Sabbath, AIC, Nirvana..., a uz pregršt efekata, Larska dodaje i lični pečat.

Od svog nastanka, Larska je imala zapažena učešća na festivalima za demo a kasnije i afirmisane bendove. Najpre su 2016. bili pobednici BARF-a, potom 2016. i 2017. finalisti Bunt rok festivala RTS-a (pripalo im je treće mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala), a publika ih je ispratila i na festivalima: Demofest, Arsenal fest, ŠLF, DUK...

LARSKA FB STRANA, JUTJUB, INSTAGRAM 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html