Mono-postava Seine (Ivan Ščapec) u SKC

Mono-postava Seine (Ivan Ščapec) u SKC

Hrvatski kantautor Seine (Ivan Ščapec) nastupiće u Studentskom kulturnom centru u sredu 4. maja od 21 čas i 30 minuta.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitariste noise-pop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutrašnjom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni rođak američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Otprilike u isto vreme ovo dvoje počinju da sviraju i u poznatijoj Vlasti Popić.

Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva "2007-2009", nakon čega polako, ali sigurno kreću s koncertima širom regije. Seinove se pesme vremenom pojavljuju na državnom radiju, a "Valcer za kraj" završava i na prvoj kompilaciji regionalnog "Bistroa na rubu šume".

U 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a iste godine i treći izdanje, nezaboravni koncert iz beogradskog Reksa. Polovinom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono-postavi. Svoju muziku opisuje kao pokušavam-se-snaći-u-svom-ovom-neredu

Cena ulaznice za koncert u Kragujevcu je 200 dinara.

SEINE FB STRANA, BENDKAMP, SAUNDKLAUD 
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 

Tribina mali baner 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - UKINUTE EMISIJE

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari