Novi rokenrol kutak - za probe i nastupe gradskih bendova

Novi rokenrol kutak - za probe i nastupe gradskih bendova

Prodavnica muzičkih instrumenata i opreme "Dak mjuzik šop" i pivnica "Gustav" udružili su snage kako bi pomogli afirmaciji kragujevačkih bendova. Osmislili su novi prostor u gradu za probe i nastupe, nalazi se u ulici Crveno barjače 7, i u funkciji je bendova od utorka 20. juna.

Iz "Gustava" poručuju da je reč o saradnji "od strateškog značaja za sve rokere u gradu", biće priređivani rok-sešni za koje su muzičarima svih godina i rok opredeljenje na raspolaganju kompletna oprema i instrumenti. Očekuju se standardne svirke demo bendova, kao i starijih kolega, sa ambicijom da prostor preraste u kragujevački rokenrol kutak.

Pred bendovima u gradu sada je izazov kojem se teško odoleva - imaju obezbeđen prostor i za vežbanje, i za nastupe uživo. Preostaje samo da budu orni i odazovu se.

PRVI PRVI NA SKALI Novi rokenrol kutak - za probe i nastupe gradskih bendova 2017

Kroz takav razvoj - od proba do nastupa uživo - kao muzičar je prolazio i Dalibor Dača Pavlović, vlasnik "Dak mjuzik šopa", poznat i kao član sastava Alek. Za portal Prviprvinaskali.com iznosi motive koji su ga pokrenuli na ovakvu saradnju.

Dača: Izumiranje rokenrola u Kragujevcu - gradu rokenrola, to me je pokrenulo. Danas samo rade narodnjački klubovi, forsira se narodnjačka svirka. Sa druge strane, u klubovima druge muzičke orijentacije forsiraju se jedni te isti bendovi. Zato smo rešili - neka ovde budu otvorena vrata svima koji bi da se bave rokenrolom u Kragujevcu.

Pitali smo za ocenu rok scene u grada.

Dača: Na rok sceni imamo samo jednu stranu medalje. Ne treba da bude politizacije u rok muzici i sputavanja, rokenrol mora da ostane odraz slobode. Tu ne sme da bude "izabranih", ravnopravnost nam treba. U našim klubovima neki imaju prvenstvo u odnosu na druge. U "Gustavu" neće da bude tako, svi će da budu isti, da imaju ista prava - to je rokenrol.

Pred prve susrete sa muzičarima, Dača ima poruku za mlade kolege:

Dača: Pozivam ih da se odvoje od ekrana, posebno TV-ekrana. Neka pronalaze stare TV-emisije, školski program, muzičke emisije - pravu muziku, Jutjub je pun toga. Neka to slušaju i onda stvaraju svoju muziku. Nek se otrgnu od onoga što im nameće sadašnja televizija, tu nema pravih vrednosti. A onda nek dođu da nam pokažu šta znaju i predstave svoj svet - kroz rokenrol.

Prostor je opremljen svim potrebnim za kvalitetan rokenrol zvuk. Za zakazivanje termina probe kontakt-telefon je 0646151867 (Vlada), a za svirke 0644477329 (Goran).

Foto: Denisse Rhapsody 

DAK MUSIC SHOP FB STRANA
GUSTAV FB GRUPA/STRANA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html