SKC: Ana Ćurčin sa bendom

SKC: Ana Ćurčin sa bendom

Ana Ćurčin i bend nastupiće u Studentskom kulturnom centru u petak 10. februara od 22 časova.

Ana Ćurčin je kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, koja živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i modna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indi-rok i folk i koketira sa ambijentom i bluzom.Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa solo ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Učestvovala je na prestižnom Waves festivalu u Beču, kao i na festivalu Ment u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend (Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković, kasnije im se priključuje i gitarista Tomo Benzon).

ANA ĆURČIN - STUDIO6 RADIO BEOGRAD

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom "Sketches of Belonging", a prva dva singla, za koja su snimljeni i video spotovi, su pesme "Remain Calm" i "Unknown". Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom sa tradicionalnim Ansamblom "Kolo" i pesmom "Lastavice, lasto" koja je objavljena krajem leta prošle godine.Karte po ceni od 300 dinara su u prodaji u SKC. 

SKC I PPNS POKLANJAJU 2X2 ULAZNICE NAJBRŽIM POSETIOCIMA KOJI KAO KOMENTAR ISPOD OVOG ČLANKA NA PORTALU NAVEDU KOJA IM JE NAJOMILJENIJA ANINA PESMA :) 

Recenzije

  • Bend je doneo novu dimenziju Aninoj muzici i omogućio vizuelizaciju njenih pesama u glavama pažljivih slušalaca. Besprekorna, ali nenametljiva svirka njene grupe (...) čini pesme još izražajnijim nego što već jesu. Srđan Strajnić, Poezika, 2016. 
  • Ana Ćurčin nije autorka zamagljenih značenja, niti je sklona da manipuliše svojim stihovnim porukama. Njena prirodna snaga leži u neposrednosti, univerzalnosti osećanja i posve neupakovanoj ranjivosti.” Miloš Zubac, Poezika, 2016.
  • "Sketches Of Belonging" već sad na početku godine konkurira za jedno od najljepših, najslojevitijih glazbenih djela istančanog osjećaja za estetiku, produhovljene senzibilnosti i autorske suverenosti – ukratko; za album godine. Njen četveročlani bend prateći cijedio je raskošan i bogati zvuk poput melase preko pozornice, naravno potpuno podređen Aninim glazbenim instinktom, njenim istančanim osjedajem za gradaciju, kad je svaki ton nova emocija u spektru, kad taj njen prigušeno-promukli glas ispunjava zrak supstancom zbog koje nekad glazbu držimo magijskim svojstvom. Zoran Stajčić, "Ravno do dna", Hrvatska, 2016. 

STRAY DOGG & ANA ĆURČIN - SAVA CENTAR 2016GALERIJA PPNS

ANA ĆURČIN SAJT, FB STRANA, JUTJUB
STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SAJT, FB PROFIL/STRANATVITER 
 

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Snežana
    08.02.2017

    "Alone"

Dodaj komentar

Facebook komentari