The LVC’z - I Was Such a Fool

The LVC’z - I Was Such a Fool

Domaći amerikana sastav The LVC’z ("Elvisiz"), koji predvodi kultno ime rok-novinarstva Aleksandar Žikić, objavio je numeru "I Was Such a Fool", dostupnu na pokrenutom kanalu benda na Jutjubu.

U grupi Elvisiz su Žikićevi prijatelji iz gimnazijskih dana. Na početku su svirali obrade kantri-roka, odnosno amerikane, da bi zatim zaživelo i autorsko stvaralaštvo.

Na aktuelnim nastupima The LVC’z predstavljaju materijal sa albuma u pripremi "Lights Out At Never" i svoje viđenje nekih od najvažnijih pesama najvećih američkih autora, kao što su Šel Silverštajn, Bob Dilan, Kris Kristoferson, Rendi Njumwn, Džon Fogerti, Robi Robertson i drugi.

The LVCS’z (u čijem imenu su i inicijali glumca Lija van Klifa - Lee Van Cleef) čine:

  • Mića Ilić (bubnjevi), 
  • Branislav Stojić (bas i vokal), 
  • Dragan Krstić (gitara), 
  • Milenko Dabić (gitara i vokal), 
  • Gabi Fodor (usna harmonika i vokal), 
  • Bora Poznatov (lapstil gitara, rezonator gitara, bendžo i harmonika) i 
  • Aleksandar Žikić (vokal, gitara, ukulele i kazu).

Podsećamo, Žikić je rođen 1959. u Valjevu. Prvi tekst je objavio u magazinu Džuboks. Objavio je više od hiljadu tekstova u većini relevantnih jugoslovenskih i srpskih listova, uglavnom iz oblasti rokenrola i pop kulture. Kao novinar delovao je u svim medijima. Sa grupom S.T.R.A.H. snimio je EP "Mesec". Autor je drama Elvira je kul!, Overdouz i Ples aveti, kao i knjiga Fatalni ringišpil – Hronika beogradskog rokenrola, "Mesto u mećavi" i Whisky: Vatra iz vode. Član je Tennessee Squire Association i počasni građanin pokrajine Mur, Tenesi, SAD. Magistrirao je svedenborgijansku teologiju na Academy of the New Church Theological School u Brin Etinu (Filadelfija), Pensilvanija, SAD.

Svojevremeno je bio gost-urednik radio-programa "Prvi na skali" emitovanog iz Kragujevca (2001-2002), a na portalu PPNS možete da preslušate njegovu autorsku emisiji "Duh trouglaste boce".


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari