The LVC’z - I Was Such a Fool

The LVC’z - I Was Such a Fool

Domaći amerikana sastav The LVC’z ("Elvisiz"), koji predvodi kultno ime rok-novinarstva Aleksandar Žikić, objavio je numeru "I Was Such a Fool", dostupnu na pokrenutom kanalu benda na Jutjubu.

U grupi Elvisiz su Žikićevi prijatelji iz gimnazijskih dana. Na početku su svirali obrade kantri-roka, odnosno amerikane, da bi zatim zaživelo i autorsko stvaralaštvo.

Na aktuelnim nastupima The LVC’z predstavljaju materijal sa albuma u pripremi "Lights Out At Never" i svoje viđenje nekih od najvažnijih pesama najvećih američkih autora, kao što su Šel Silverštajn, Bob Dilan, Kris Kristoferson, Rendi Njumwn, Džon Fogerti, Robi Robertson i drugi.

The LVCS’z (u čijem imenu su i inicijali glumca Lija van Klifa - Lee Van Cleef) čine:

  • Mića Ilić (bubnjevi), 
  • Branislav Stojić (bas i vokal), 
  • Dragan Krstić (gitara), 
  • Milenko Dabić (gitara i vokal), 
  • Gabi Fodor (usna harmonika i vokal), 
  • Bora Poznatov (lapstil gitara, rezonator gitara, bendžo i harmonika) i 
  • Aleksandar Žikić (vokal, gitara, ukulele i kazu).

Podsećamo, Žikić je rođen 1959. u Valjevu. Prvi tekst je objavio u magazinu Džuboks. Objavio je više od hiljadu tekstova u većini relevantnih jugoslovenskih i srpskih listova, uglavnom iz oblasti rokenrola i pop kulture. Kao novinar delovao je u svim medijima. Sa grupom S.T.R.A.H. snimio je EP "Mesec". Autor je drama Elvira je kul!, Overdouz i Ples aveti, kao i knjiga Fatalni ringišpil – Hronika beogradskog rokenrola, "Mesto u mećavi" i Whisky: Vatra iz vode. Član je Tennessee Squire Association i počasni građanin pokrajine Mur, Tenesi, SAD. Magistrirao je svedenborgijansku teologiju na Academy of the New Church Theological School u Brin Etinu (Filadelfija), Pensilvanija, SAD.

Svojevremeno je bio gost-urednik radio-programa "Prvi na skali" emitovanog iz Kragujevca (2001-2002), a na portalu PPNS možete da preslušate njegovu autorsku emisiji "Duh trouglaste boce".


ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html