Uski kolosek - Tragovi

Uski kolosek - Tragovi

Muzički projekat "Uski kolosek" dobacio je do trećeg ostvarenja - nakon prvenca "Potera" iza marta 2019. i pesme "Kad ljubav krene" iz prošlog decembra, javnosti je predstavljana poletna tema "Trag".

Predstavljamo video koji prati muziku, montiran od slobodnih klipova sa interneta.Reči

Tragovi

Ona zamišlja stalno
da se more talasa
samo ona kad uzdiše
Njena kosa se njiše
kada vetar severac
njeno ime spomene

Kako prolazi vreme
više nije do mene
to što moram da se sakrijem

I kad sam nadomak smisla
ona uspeva tad
u pramen kose da me savije

Ona osmehom kaže
ove boje su tvoje
što ih jutro razlije
Vreme tiho nas mazi
nežno šapatom kruži
mali dodir osvojen

Neke reči su slepe
ali zlata su vredne
kad ih vetar donose
Tvoje misli su moje
kada pomešam boje
koje oči ne vide

Da l’ sam to samo ja
il’ je to naša sudbina
kada pomešam boje
koje nisu moje
san već odsanjan

Da l’ si to stvarno ti
il’ su to naši stihovi
Da l’ su to naši dani
noćas precrtani
san već odsanjan

Uski kolosek su:

  • ZDENKO - gitara, kompozicija, glas
  • KNEGA - gitara
  • DULE - gitara
  • NIKOLETA - tekst
  • GORDAN - tekst, bas
  • MARTINA - violončelo
  • PECA - gitara, aranžmani, miks
  • ČAKI - bubnjevi
  • MAKS - saksofon
Podsećamo, predstavljajući prošle godine ovaj projekat, Gordan Matić je za portal Prviprvinaskali.com rekao da muzika "Uskom prolazu" pruža priliku da se izrazi na najslobodniji način, ali i da uživa u njoj dok je stvara i interpretira.

- Projekat "Uski kolosek" je kombinacija uživanja u onome što želimo da prenesemo i ostavimo drugima i onoga što mi jesmo. "Kolosek" je asocijacija na voz kao simbol ne samo transporta, već i prolaznosti života. Daje nam osećaj konstantnog kretanja. "Uski kolosek" predstavlja u simboličkoj ravni aluziju na tesno mesto - kao što je Srbija i Balkan - "uski kolosek" koegzistencije na ovom prostoru. Dugo se osećamo kao da je naš voz na sve užem koloseku. Nemamo određene žanrovske koloseke kojima moramo da "putujemo" i njihovih stanica da se držimo. Više smo voz bez voznog reda. Našom muzikom pokušavamo da prošlost evociramo u sadašnjost na "Uskom koloseku". 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html