Iz Uredbe: ’Isključivo utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava’

Iz Uredbe: ’Isključivo utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava’

OBAVEŠTENjE O NAJVIŠOJ MALOPRODAJNOJ CENI DERIVATA NAFTE EVRO DIZEL I EVRO PREMIJUM BMB 95
11. mart 2022.

Uskladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte („Sl. glasnik RS“, br. 32/22), utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od 15 časova 11. marta 2022. godine do 15 časova 18. marta 2022. godine i to za:

  • EVRO DIZEL, u iznosu 187,74 dinara za jedan litar i
  • EVRO PREMIJUM BMB 95 u iznosu 176,31 dinara za jedan litar.

Takođe, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nove Uredbe doprineće stabilizaciji domaćeg tržišta

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je odluku Vlade Srbije o ograničenju izvoza pšenice, kukuruza, ulja i brašna kao i usvajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata.

Ona je dodala da će i odluka o ograničenju cena naftnih derivata takođe doprineti stabilizaciji, napominjući da nova Uredba stupa na snagu 11. marta, važi narednih 30 dana, a odnosi se na naftne derivate Evro dizel i Evro premijum BMB 95.

Novom Uredbom predviđeni su uslovi i način prodaje naftnih derivata registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, utvrđuje se maksimalna maloprodajna cena, a privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje, obavezuju se da, ukoliko su do donošenja Uredbe isporučivali derivate, nastave sa isporukom isključivo utakanjem u rezervoare prevoznih sredstava.

Takođe, doneta je i odluka o privremenom smanjenju akciza za 20 odsto od sadašnjeg iznosa na derivate nafte olovnog benzina, bezolovnog benzina i gasnih ulja.

Izvor: Vlada Srbije, 13. 3. 2022.


Izvod iz Uredbe

Član 5.

Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad će na svojim stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat EVRO DIZEL po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, isključivo utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina.

Ostali privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava mogu, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, staviti u promet derivat EVRO DIZEL po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, isključivo utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina.

IZVORNI DOKUMENT:VIDEO:


Foto: Rešetka
Snimak ekrana: Bela Varga 


ARHIVA PPNS

POLJOPRIVREDNIK IZ ČUMIĆA SIPAO NAFTE ’ZA TREĆINU SEZONE’; OBJAVLJENI DOPISI KNEZ PETROLA I LUKOILA; VLADA: NEMA PROBLEMA, NEKO ŠIRI PANIKU 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html