Nastavlja se potraga za nestalima u TRZ Kragujevac

Nastavlja se potraga za nestalima u TRZ Kragujevac

Pripadnici Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivnu potragu za trojicom pripadnika Tehničkog remontnog zavoda u Kragujevcu. Dronovi i jedno robot vozilo angažovani su u potrazi za kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem.

Dva lica koja su sinoć prevezena iz kragujevačkog Kliničkog centra na Vojnomedicinsku akademiju, sa specifičnim povredama blast tipa, u stabilnom su stanju, orijentisani i komunikativni i pod stalnim nadzorom lekara. Ostali povređeni koji se nalaze u Kliničkom centru u Kragujevcu su takođe u stabilnom stanju.

Ministar odbrane Zoran Đorđević formirao je komisiju radi utvrđivanja okolnosti nastanka vanrednog događaja i odgovornosti. Predsednik komisije je brigadni general Mile Jelić, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse, a u komisiji su stručnjaci za problematiku municije, naoružanja i eksplozivnih sredstava iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i Vojnotehničkog instituta. Takođe, ministar odbrane naložio je vanredni inspekcijski nadzor koji sprovodi Inspektorat odbrane. 

KOMANDIR KRAGUJEVAČKE VATROGASNE BRIGADE: Pancir mi je spasao život, a šlem se raspao

Zdravstveno stanje svih pacijenata koji su primljeni u Klinički centar sa povredama zadobijenim u eksploziji u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu je stabilno i nisu životno ugroženi, rečeno je u toj ustanovi.

"S obzirom na vrste povreda nastavljamo sa intenzivnom opservacijom. Nakon konzilijuma odlučićemo koji će pacijenti nastaviti lečenje u Kliničkom centru, a ko može da bude otpušten na kućno lečenje", rekao je direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović.

U Kliničkom centru je posle eksplozije zbrinuto 25 povredjenih, od kojih je dvoje sa višestrukim povredama noćas prevezeno u Beograd na Vojno medicinsku akademiju.

U Urgentni centar je sinoć oko 21.30 dovezen i komandir kragujevačke Vatrogasno spasilačke brigade Nenad Milošević koji je učestvovao u gašenju požara u "Medni".

On je jutros rekao da je zadobio povredu vrata, ima visok pritisak, slabije čuje, kao i da je ugruvan.

"Imao sam pancir u intervenciji koji mi je spasio život, a vatrogasni šlem se potpuno raspao", rekao je Milošević.

Izvor: MOD, Kurir

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html