Nastavlja se potraga za nestalima u TRZ Kragujevac

Nastavlja se potraga za nestalima u TRZ Kragujevac

Pripadnici Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivnu potragu za trojicom pripadnika Tehničkog remontnog zavoda u Kragujevcu. Dronovi i jedno robot vozilo angažovani su u potrazi za kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem.

Dva lica koja su sinoć prevezena iz kragujevačkog Kliničkog centra na Vojnomedicinsku akademiju, sa specifičnim povredama blast tipa, u stabilnom su stanju, orijentisani i komunikativni i pod stalnim nadzorom lekara. Ostali povređeni koji se nalaze u Kliničkom centru u Kragujevcu su takođe u stabilnom stanju.

Ministar odbrane Zoran Đorđević formirao je komisiju radi utvrđivanja okolnosti nastanka vanrednog događaja i odgovornosti. Predsednik komisije je brigadni general Mile Jelić, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse, a u komisiji su stručnjaci za problematiku municije, naoružanja i eksplozivnih sredstava iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i Vojnotehničkog instituta. Takođe, ministar odbrane naložio je vanredni inspekcijski nadzor koji sprovodi Inspektorat odbrane. 

KOMANDIR KRAGUJEVAČKE VATROGASNE BRIGADE: Pancir mi je spasao život, a šlem se raspao

Zdravstveno stanje svih pacijenata koji su primljeni u Klinički centar sa povredama zadobijenim u eksploziji u Tehničko remontnom zavodu u Kragujevcu je stabilno i nisu životno ugroženi, rečeno je u toj ustanovi.

"S obzirom na vrste povreda nastavljamo sa intenzivnom opservacijom. Nakon konzilijuma odlučićemo koji će pacijenti nastaviti lečenje u Kliničkom centru, a ko može da bude otpušten na kućno lečenje", rekao je direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović.

U Kliničkom centru je posle eksplozije zbrinuto 25 povredjenih, od kojih je dvoje sa višestrukim povredama noćas prevezeno u Beograd na Vojno medicinsku akademiju.

U Urgentni centar je sinoć oko 21.30 dovezen i komandir kragujevačke Vatrogasno spasilačke brigade Nenad Milošević koji je učestvovao u gašenju požara u "Medni".

On je jutros rekao da je zadobio povredu vrata, ima visok pritisak, slabije čuje, kao i da je ugruvan.

"Imao sam pancir u intervenciji koji mi je spasio život, a vatrogasni šlem se potpuno raspao", rekao je Milošević.

Izvor: MOD, Kurir

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari