Petarda raznela šaku programeru iz Kragujevca

Petarda raznela šaku programeru iz Kragujevca

"Lekari nisu imali šta da prišiju"

Kada je programer iz Kragujevca Nikola Ćirković (33), ljubitelj pirotehnike, kupio tradicionalno petarde krajem decembra u prodavnici, nije mogao ni da sanja da će ga proslava Nove godine koštati teških povreda.

On je 1. januara, posle ponoći, ostao raznete šake od eksplozije petarde u neposrednoj blizini. Izgubio je dva prsta na ruci, i čeka ga još jedna operacija.

Sama se detonirala treća petarda, kojoj nije bio upaljen fitilj, i raznela mi šaku, kaže Nikola Ćirković

- U stanu smo bili moja devojka i ja i još dva para. Znao sam da su petarde "crna udovica" izuzetno jake, pa sam izašao na terasu da ih bacim sa zgrade na ulicu, koja je bila pusta. Imao sam tri. Jednu sam bacio, i ona je pukla na ulici. Kada sam zapalio drugu i gurnuo je sa terase, ona se nekako vratila, eksplodirala u vazduhu i otkinula mi kožu sa nosa... Ali, od siline te eksplozije, sama se detonirala treća petarda, kojoj nije bio upaljen fitilj. Pukla je 30 centimetara od moje šake, i bukvalno je raznela - priča svoju dramu Nikola Ćirković.

Proslava se pretvorila u vrisku žena, i borbu da se što pre dođe do bolnice.

- Pozvali smo Hitnu pomoć, i kada su videli moju ruku, bili su u šoku. Dva prsta su bukvalno bila razneta u parčiće, nije imalo šta da se ponese da bi ih prišili. A palac i mali prst su bili sasvim izokrenuti. Usledile su komplikovane intervencije, i to u vreme svog haosa oko korone. U bolnici sam bio 20 dana, i čeka me još jedna operacija - priča Nikola, koji svojim primerom želi da upozori sve na opasnost od petardi, i čija će šaka nakon oporavka biti u funkciji 70 odsto.

Foto: Privatna arhiva
Nebojša Radišić
Izvor: Blic, 22. 1. 2021. 


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 2

  • nikanor
    22.01.2021

    Znači to je taj tupavi idiot!

  • dragan
    23.01.2021

    nije mi zao ni malo Od takvih petardi psima staje srce.

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html