Preminuo Zdravko Maletić, glumac Knjaževsko-srpskog teatra

Preminuo Zdravko Maletić, glumac Knjaževsko-srpskog teatra

Juče je, u svojoj 47. godini, iznenada preminuo Zdravko Maletić, naš dragi kolega i prijatelj, dugogodišnji član Knjaževsko-srpskog teatra.

Rođen 2. decembra 1972. godine u Aranđelovcu. Srednju glumačku školu završio u Nišu, diplomirao glumu na Fakultetu umetnosti u Prištini u klasi Božidara Dimitrijevića 2000. godine.

Zdravko Maletic

Od 1994. do 2008. godine bio je stalni član Narodnog pozorišta Zoran Radmilović u Zaječaru. Od marta 2004. do novembra 2005. godine bio je upravnik Pozorišta Zoran Radmilović, a od novembra 2005. do decembra 2007. godine umetnički direktor u istom pozorištu. Godine 2004. bio je direktor pozorišnog festivala Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru.

U ovoj kući ostvario zapažene uloge u predstavama: Strankadžije, Jankovac, Potopljeni svet, Unosno mesto, Bluz osmeh, Tramvaj zvani želja, Nenagrađeni ljubavni trud, Medved, Beogradska trilogija, Magarac, Ženidba i udadba, A Leonardo?, Bela ruža na Dubljansku ulicu, Tašana, Mirandolina, Kamen za pod glavu.

Od 2009. godine bio je član Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, gde je ostvario zapažene uloge u predstavama: Seobe, Đavo i mala gospođa, Jedan čovek, dvojica gazda, Dvanaestorica gnevnih ljudi, Do gole kože, Ubiti pticu rugalicu, Zeleni zraci, Prevaranti u suknji, Bašta sljezove boje, San letnje noći, Opet plače, al’ sad od sreće, Četiri brata, Negri.

Zdravko Maletic

Dobitnik je Nagrade za ulogu Radoja u predstavi Opet plače, al’ sad od sreće na Festivalu malih scena Risto Šiškov u Strumici. Za ulogu Miroslava u predstavi Četiri brata nagrađen je na Pozorišnim susretima Joakim Vujić u Novom Pazaru i na Međunarodnom festivalu malih pozorišnih formi u gradu Vraca u Bugarskoj 2018. godine.

Igrao je monodramu Na taljigama u večnost o srpskom vojvodi Petru Bojoviću, po tekstu Vladimira Đorđevića.Ostvario uloge u dokumentarno-igranim TV filmovima Crna Zora i Bitka na Čegru, TV serijama Selo gori a baba se češlja, Nemanjići – rađanje Kraljevine i Jutro će promeniti sve i igranom filmu Sporazum.

Komemoracija povodom smrti biće održana u ponedeljak u 10:30 časova časova u Knjaževsko-srpskom teatru. Opelo i sahrana će se obaviti istog dana u 13 časova na groblju Risovača u Aranđelovcu.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html