Geoks - od olovke i ugovora 2012, preko lopate i kamena temeljca 2014, makaza i svečane vrpce 2016, do katanca 2021. (VIDEO)

Geoks - od olovke i ugovora 2012, preko lopate i kamena temeljca 2014, makaza i svečane vrpce 2016, do katanca 2021. (VIDEO)

2012.

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izrazio je očekivanje da će što pre početi realizacija ugovora o izgradnji nove fabrike u Vranju koji je danas potpisan sa kompanijom “Geoks”, koji će toj kompaniji doneti profit, građanima Vranja posao i dobre plate, a državi stabilne prihode.

Dačić je, nakon što su ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i predsednik kompanije “Geoks” Mario Moreti Polegato potpisali Ugovor o dodeli sredstava za direktne investicije, koji će omogućiti zapošljavanje 1.250 radnika u novoj fabrici te kompanije, istakao da su ovakve investicije i ulaganje u rast i razvoj industrije i infrastrukturu jedini način za izlazak naše zemlje iz ekonomske krize.

Prema njegovim rečima, u izgradnju nove fabrike biće uloženo 15,8 miliona evra.

Dinkić je ukazao na to da će investicije firme “Geoks” značiti sigurnu egzistenciju za 1.250 porodica, i potvrdio da je od čelnika te kompanije dobio uveravanja da će ona, ukoliko se pojavi potreba, dvostruko povećati kapacitet i zaposliti još toliko ljudi.

KOMPANIJA GEOKS GRADI FABRIKU OBUĆE U VRANJU

Izvor: Vlada Srbije


Zahvaljujući gradskom ministru privrede Goranu Đorđeviću i ministru finansija Mlađanu Dinkiću, čuveni Geox stiže u Vranje. 

"Ono što je dolazak Fijata svojevremeno značio za Kragujevac, to će dolazak Geoksa značiti za Niš i Vranje"

Mlađan Dinkić, ministar finansija Vlade Republike Srbije

Izvor: RDM Solutions2014.

Premijer Srbije ivica Dačić, predstavnici kompanije i rukovodioci grada svečano su označili početak realizacije trenutno najveće investicije u Srbiji.

ITALIJANI GRADE FABRIKU U VRANJU

Izvor: Južne vesti2016.

- ...Drago mi je da taj kamen temeljac koji je postavljen nije ostao samo to, nego da smo došli do realizacije ovog projekta, čuli ste i podatak da je uloženo više od 10 miliona, 15 miliona evra, da je grad Vranje takođe uložio značajna sredstva, rekao je Dačić.

Dačić tvrdi da "ovo nije posao u stilu ’uzmi i beži’, ovo je posao gde će nadam se ova kompanija dugo ostati ovde i da ćemo svi od toga imati koristi".

DAČIĆ: GEOX NIJE "UZMI I BEŽI"

Izvor: Jug pres

Italijanska fabrika za proizvodnju obuce "Geox" zvanično je u nedelju 31. januara 2016. godine, otvorila svoje pogone u Vranju, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića. Vrpcu su svečano presekli direktor kompanije "Geox" Mario Moreti Polegato, premijer Vučić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

U izgradnju fabrike italijanska kompanija uložila je 15,8 miliona evra, dok Vlada Srbije izgradnju i otvaranje subvencioniše sa 11,25 miliona evra, odnosno sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu.

Vlada je, takode, Vranju dala 100 miliona dinara za uređenje zemljišta u Slobodnoj zoni, što je bio preduslov da može da počne izgradnja fabrike. Grad Vranje je po ugovoru završio kompletnu infrastrukturu u tom delu industrijske zone Bunuševac, a u planu je i izgradnja obilaznice.

Svecanom otvaranju prisustvovao je i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je 2012. i postavio kamen temeljac za izgradnju fabrike, kao i ministar privrede Željko Sertić.

Ugovor o izgradnji fabrike potpisan je u oktobru 2012.

OTVORENA FABRIKA OBUĆE "GEOX" U VRANJU

Izvor: Udruženje italijanskih privrednika u Srbiji2021.

- Kompanija Geox ima ogromne probleme koji su u velikoj meri prouzrokovani korona krizom, a drugi problem je to što je Geox jedan od onih investitora koji su radno intenzivni i gde se veliki deo troška njihovog poslovanja svodi na plate radnika, rekla je Branbić.

Ona je rekla da je Geox realno došao u Srbiju jer smo mi bili destinacija koja se promovisala kao okruženje jeftine radne snage.

ANA BRNABIĆ: GEOX IMA OGROMNE PROBLEME, ALI NEMAM KONKRETNU INFORMACIJU DA LI IDU IZ VRANJA

Izvor: VOM - Vranjski onlajn magazin


Posle pet godina rada kompanija Geoks (Geox) zatvara fabriku obuće u Vranju, a bez posla ostaje 1.200 ljudi, potvrdili su za Danas doskorašnji radnici u ovoj italijanskoj firmi.

„Definitivno su nam danas poslodavci saopštili da se fabrika zatvara i da se mašine pakuju“, kaže za Danas jedan od radnika koji je pet godina proveo u Geoksu, navodeći da će „narednih dana biti više informacija“.

DANAS: GEOKS ZATVARA FABRIKU OBUĆE U VRANJU – BEZ POSLA OSTAJE 1.200 LJUDI

Foto: Vlada Srbije; Južne vesti; Jug media; Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja
Izvor: Danas


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html