U februaru prodaja opreme RTK i većinskog udela u TVK9

U februaru prodaja opreme RTK i većinskog udela u TVK9

Beograd, 25.1.2016.
S A O P Š T E NJ E

Komisija za kontrolu izvršenja obaveza Kupca jedonela odluku o raskidu ugovora o prodaji kapitala za RTV „Kragujevac“ jer je kupac raspolagao imovinom preko 10 odsto od ukupne vrednosti stalne imovine i nije blagovremeno dostavio bankarsku garanciju.

Pored ovih razloga, koji su u skladu sa zakonom osnov za raskid ugovora, Kupac nije izvršio obavezu isplate dospelih zarada za jun, jul, avgust i septembar 2016. godine, a i nije izvršio investicionu obavezu u iznosu od 150.000 evra u roku od 12 meseci od dana zaključenja Ugovora

RTV Kragujevac je takođe oduzeta dozvola o pružanju medijskih usluga, iako je u skladu sa ugovorom, kupac imao obavezu održanja kontinuiteta u proizvodnji medijskih programa.

S obzirom da Kupac ni u naknadno ostavljenim roku nije dostavio revizorski izveštaj kojim se potvrđuje da je ispunio ugovorne obaveze, Ministarstvo privrede je naplatilo bankarskugaranciju od 150.000 evra.

* * *  

Prodaja javnim nadmetanjem audio i video-opreme Radio-televizije Kragujevac, čija je vrednost procenjena na oko 2,7 miliona dinara, odložena je za 9. februar.

Javna izvršiteljka Danica Čolović rekla je agenciji Beta da će prva prodaja javnim nadmetanjem pokretnih stvari za naplatu zarada po tužbi 40 zaposlenih biti ponovljena u februaru.

"Pre nadmetanja izvršitelj je uvidom u spise predmeta utvrdio da nisu uspunjeni uslovi za održavanje prve prodaje javnim nadmetanjem, jer nema dokaza da je oglas o javnoj raspravi istaknut na oglasnoj tabli Komore izvršitelja i nema dokaza o uručenju zaključka o prodaji izvršnim poveriocima", navela je Čolovićeva.

Na spisku za prodaju je najveći deo tehničke opreme radija i televizije, među kojima su radio predajnici, miksete, kamere, studijska rasveta, računari i klima uređaji.

U decembru 2016. godine bila je održana prva prodaja dela opreme po tužbama 26 radnika RTK za zaostale zarade.

Prema najavama iz Ministarstva privrede, koje su date predstavnicima sindikata RTK, očekuje se formalna potvrda o poništenju privatizacije Radio-televizije Kragujevac.

Tu medijsku kuću je u oktobru 2015. godine kupio biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević.

Zaposleni u RTK nisu primili zarade od juna 2016. godine, a nisu im uplaćeni ni doprinosi ni troškovi prevoza.

* * *

Agencija za osiguranje depozita oglasila je prodaju 99,34% udela koje Takovo osiguranje u likvidaciji poseduje u kragujevačkoj Televizija Kanal 9.

Pretežna delatnost navedenog društva je proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, a osim toga može obavljati i emitovanje radijskog programa, delatnost reklamnih agencija, medijsko predstavljanje, proizvodnju i emitovanje kinematografskih dela, istraživanje tržišta, ispitivanje javnog mnjenja i spoljnotrgovinsku delatnost.

Kako je navedeno u oglasu, u 2016. godini sa stanjem na dan 30.09.2016. navedeno društvo poslovalo je sa gubitkom u iznosu od 9.131.462,45 dinara, a 2016. završili su sa 16 zaposlenih.

Društvo poseduje dve licence za obavljanje registrovane delatnosti: dozvola Regulatornog tela za elektronske medije za pružanje medijske usluge sa periodom važenja do decembra 2023, zona pokrivanja: Jagodina, Gornji Milanovac, Kragujevac, Paraćin, Velika Plana, Aranđelovac, Smederevska Palanka, Ćuprija, Lapovo, Batočina, Petrovac za “zemaljsko” emitovanje programa, kao i dozvolu za kablovsko emitovanje programa sa rokom važenja do jula 2024.

Ponude se dostvljaju do 24. februara, kada će se održati i javno otvaranje istih.

Izvori: Beta, eKapija


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html