Srpska zastava u Liverpulu

Srpska zastava u Liverpulu

On the 30th anniversary of Hillsborough, tributes were paid to the 96 at Anfield and in the city.

Tragedija na Hilsborou

Na Hilsborou se 15. aprila 1989. dogodila jedna od najvećih sportskih tragedija kada je u polufinalu FA kupa između Liverpula i Notingem foresta zbog prenatrpanosti tribine Leping lejn poginulo 96 navijača Liverpula, koji su bili zgnječeni ili se ugušili, dok je 766 povređeno.

Istrage koje su usledile su zaključile da je glavni razlog nesreće loša policijska kontrola, ali su takođe kritikovale Šefild vensdej jer ništa nije uradio da poboljša bezbednost gledalaca ni nakon prethodnih incidenata koji su se dešavali.

Privremeni Tejlorov izveštaj iz 1989. i konačni iz 1990. je preporučivao da svi stadioni moraju da ispunjavaju najviše bezbednosne standarde i da sve tribine budu pokrivene sedištima, tako da su tribine Hilsboroa u naredne četiri godine konvertovane u sedeće, a ograde oko terena su zamenjene sa niskim bezbednosnim barikadama da bi se omogućio upad na teren u slučaju nužde.

Hillsborough 1996 ITV TV film

A powerful docu-drama about three families touched by the worst disaster ever to hit British football, when 96 people lost their lives. Marking the 20th anniversary of the event.Izvori: LiverpulVikipedija 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html