Dok dišem, nadam se 2018

Dok dišem, nadam se 2018

Trka humanitarnog karaktera za obolele od cistične fibroze (CF) održaće se u Šumaricama u nedelju 18. novembra, u susret nedelji obolelih od CF.

Dužina staze je pet kilometara (start/cilj trke je u blizini "Dva lava" ).

Pored trke za odrasle biće organizovana i trka za decu, a dužina staze je simboličnih 150 metara.

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da dođu, doniraju i trče za život. Oni koji nisu u prilici da trče takođe su dobrodošli da podrže akciju.

Učesnici koji osvoje prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji biće nagrađeni peharima, medaljama, diplomama i poklonima sponzora.

Kotizacija za odrasle je najmanje 200 dinara, a dečja trka besplatna.

Cilj trke je podizanje svesti o retkoj bolesti CF, kao i prikupljanje materijalnih sredstava za decu obolelu od CF. Sav novac koji bude prikupljen namenjen je za suplemente i druge lekove, pomagala koja republički Fond ne obezbeđuje, a svakodnevno se koriste. 

SATNICA TRKE

 • 9:30-10:50 Preuzimanje startnih brojeva (za dečju trku neće biti brojeva)
 • 11:00 Početak trke
 • 11:05 Početak dečje trke
 • Kada poslednji trkač prođe kroz cilj - kraj trke i podela nagrada

Za više informacija - organizatori trke Jelena Rašković i Katarina Stojilović (0695852362)

Više o cističnoj fibrozi

Cistična fibroza (poznata kao i mukoviscidoza) je retka, nasledna, multisistemska, hronična, nezarazna, neizlečiva, progresivna i fatalna genetska bolest.

Prisutna je od rođenja, a utiče na: respiratorni, digestivni, endokrini i reproduktivni sistem. Pogađa uglavnom pluća, ali i pankreas, jetru, bubrege, organe za varenje kao i druge organe.

Simptomi CF:

 • Konstantan kašalj ,gust sputum ili sluz
 • stalne borbe sa bronhitisom i zapaljenjem pluća
 • slabo napredovanje u težini, rastu
 • česte stolice 
 • dehidratacija
 • bolovi i nelagodnost u stomaku
 • koža koja je slanog ukusa
 • sterilitet
 • sinusne infekcije, batičasti prsti...

FIGHT CYSTIC FIBROSIS FB GRUPA
UDRUŽENJE ZA POMOĆ I PODRŠKU OSOBAMA SA CISTIČNOM FIBROZOM SRBIJE SAJT, FB STRANA


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://www.facebook.com/dristic72/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html