Ispratimo Boriće iz Vlakče na more!

Ispratimo Boriće iz Vlakče na more!

Porodica Borić iz sela Vlakča, u kojoj su samohrani, a nezaposleni otac Miroljub i dvoje maloletne dece Milena (2006) i Milan (2007), priuštiće sebi prvi put letovanje (od 22. maja do 1. juna u Pefkohoriju - Halkidiki, Grčka), pošto su među dobitnicima humanitarne akcije u organizaciji sajtova Grčki kutak i Grčka info.

Na početku akcije bila je planirana podela tri letovanja, ali zahvaljujući čovekoljublju iz Grčke biće ugošćeno sedam porodica, od kojih je jedna iz okoline Kragujevca.

Vlasnici apartmana Vila Foni i Flogita Sonja su obezbedili smeštaj, a podršku su pružile i turističke agencije Barcino tursEvro turs i Mozaik primo besplatnim povratnim kartama.

Predstavljajući priče porodica koje su dobile letovanja, organizatori su naveli da mladi Borići nikada do sada nisu odlazili dalje od rodnog kraja. Životne (ne)prilike su im utoliko veće što je otac teško bolestan, a nema stalno zaposlenje (radi za nadnice).

Podsećamo, za porodicu Borić je u martu pokrenuta akcija sređivanja njihovog životnog prostora, a ovog meseca je uspešno završena. Sada se javlja novi izazov za ljude dobre volje i širokog srca da se prikupe sredstva za pokrivanje svih troškova koji su pred porodicom kako ne bi propala prilika da otputuje.

Otac Miroljub je uz prve dobročinitelje uspeo da otvori tekući račun na koji je do 7. maja uplaćeno 13.000 dinara dovoljnih tek za obezbeđivanje pasoša, kao preduslova za putovanje koje treba da počne 21. maja.

Pošto su obezbeđeni smeštaj i prevoz, Borićima su za spokojan boravak u Grčkoj potrebni još "samo" redovni obroci i novac za svakodevicu tokom letovanja, a pre svega toga i za punjenje kofera/putnih torbi (koji takođe nedostaju) svim potrepštinama (hrana, napici, odeća, obuća, kupaći, oprema za plažu i kupanje, nešto za razbibrigu...). Frižider će biti napunjen, obećavaju domaćini, ali porodica može da ponese hranu od kuće, ukoliko je obezbedi.

Uz saglasnost porodice, pozivamo Kragujevčane da u dva talasa svi zajedno ispratimo Boriće na more!

I - UPLATE NA RAČUN OCA

Lišavanje dece neizvesnosti da li će uopšte da otputuju je dodatni motiv za svakoga ko može da odreaguje momenalno.

MIROLJUB BORIC
VLAKCA BB, 34323 KRAGUJEVAC

  • DINARSKI 
170001047734500020
  • DEVIZNI
RS35170001047734500117
Unicredit bank Serbia JSC
BACXRSBG

II - PRIKUPLJANJE PRILOGA/POKLONA

Borići su prihvatili da Društvo pčelara Kragujevca i portal PRVI PRVI NA SKALI za njih prikupljaju priloge i poklone na javnom skupu "Za Srbiju bez GMO" koji se treću godinu zaredom organizuje u Kragujevcu - kod fontane u Velikom parku u subotu 19. maja od 10 časova i 30 minuta. Miroljub se odazvao pozivu i potvrdio dolazak sa decom u Veliki park.

Pošto je to na dva dana od polaska za Grčku, na Šumadincima je da osmisle i realizuju ispraćaj koji će Borićima omogućiti srećan put i lep provod. Ako akcija bude uspešna, uz lepe uspomene sa prvog boravka na moru, ostaće im u sećanju i sugrađanska solidarnost s’ proleća 2018. godine.

Za lakšu koordinaciju svih zainteresovanih, biće pokrenut događaj na FB strani portala PPNS.

Foto: Porodica Borić

SELO VLAČKA SAJT, FB STRANA


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html