Kragujevac grad za sve

Kragujevac grad za sve

Skretanje pažnje javnosti na potrebu za socijalnom inkluzijom svih onih građana koji su zbog svog psihofizičkog ili materijalnog statusa na neki način diskriminisani iz društva osnovni je cilj manifestacije “Dan sa porukom” koja je održana u Velikom parku.

- Ova, prva u nizu manifestacija, koju planiramo da organizujemo svake godine pada u godini jubileja za Kragujevac i poruka koju želimo ove godine poslati jeste: Kragujevac – grad za sve, istakao je Boris Herman, aktivista Centra za socijalne inovacije i integracije. Centra je organizator akcije, u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade i Udruženjem mladih entuzijasta, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Manifestaciju je u ime grada otvorio prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

- Grad Kragujevac na različite načine podržava uključivanje marginalizovanih grupa u društveni sistem grada i opšte našeg društva. Ove godine je grad Kragujevac za projekte i programe od javnog značaja izdvojio blizu četiri miliona dinara. S obzirom je ovo prva manifestacija, želeo bih da ovakve manifestacije budu tradicija našeg grada i da se ubuduće svake godine održavaju, rekao je Manojlović.

Za posetioce je bio organizovan koncert, a mogli su da vide i crteže dece iz predškolskih ustanova „Đurđevdan“ i „Nada Naumović“ na temu „Drugarstvo i jednakost“. Najmlađi su se oprobli i u iscrtavanju grafita. Učestvovali su i u humanitarnoj akciji sakupljanja školskog pribora za socijalno ugroženu decu iz šumadijskih sela sa udruženjem „Srcem za Šumadiju“ i da probaju kolače iz pekare „Posle kiše“, socijalnog preduzeća koje su osnovali bivši osuđenici. Na praktičnom primeru kombija za prevoz osoba sa invaliditetom iz Gradske agencije za saobraćaj mogli su da steknu uvid u način prilagođavanja vozila javnog gradskog prevoza za potrebe osoba sa invaliditetom.

Organizovana je i anketa, a pored glavnog pitanja - da li je Kragujevac grad za sve ili ne - sadržala je pitanja koja su se odnosila na opštu informisanost sugrađana o dostupnosti usluga socijalne zaštite.

CSII SAJT, FB STRANA, TVITER, INSTAGRAM, JUTJUB 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html