Novinari predali zahteve gradonačelniku Kragujevcu

Novinari predali zahteve gradonačelniku Kragujevcu

Novinarska akcija „Izađi iz mraka“ održana je ispred kragujevačke gradske skupštine. U organizaciji „Građanskih inicijativa“ i Nezavisnog udruženja novinara Srbije, novinari su građanima i gradskoj vlasti skrenuli pažnju na katastrofalno stanje u lokalnim medijima u gradu na Lepenici.

Novinari su naglasili da punih pet godina naprednjačka vlast gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikoliča, jedina u Srbiji, nije raspisala oglas za finansiranje projekata u informisanju, ali i da protivzakonito finasira Radio-televiziju Kragujevac, takođe protivzakonito jer u Srbiji zvanično nema lokalnih medija pod ingerencijom lokalne samouprave.

Gradonačelnik daje izjave samo podobnim medijima.

Novinari su pokušali da zahteve uruče gradonačelniku, ali je on to odbio i uputio ih na šefa kabineta, koji je pozirajući pred fotoreporterima okrenuo naopako primljeni dokument za zahtevima novinara.

Vukašin Obradović, novinar, je istakao da u ovom teškom trenutku po njih, kragujevački novinari imaju tri zahteva.

"Medijska situacija u ovom gradu nikad nije bila gora. Akcija "Izađimo iz mraka" predstavlja apel gradskom rukovodstvu, ali i novinarima i građanima da se izbore za medije i svoje osnovno pravo na informisanje koje je u ovom trenutku ugroženo. Kragujevački novinari su formulisali tri zahteva. Oni se tiču projektnog sufinansiranja konkursa koji ovde već pet godina nije raspisan, preko pristupa infoirmacijama, odnosno omogućavanju novinara da dođu do sagovornika, i na kraju omogućavanje građanima da dobiju pravovremenu i istinitu informaciju. Zahteve smo predali kabinetu gradonačelnika Kragujevca Radomiru Nikoliću, i mi se nadamo da će on uvažiti ove zahteve. Ukoliko to ne uradi, mi ćemo nastaviti sa našom akcijom, jer je Kragujevac zaslužio da bude ponovo centar lokalnog novinarstva u Srbiji", rekao je Obradović.

VIDEO

Milan Nikić
Izvor: N1 


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html