Pomoć Stevanetićima, ugroženog zdravlja i doma

Pomoć Stevanetićima, ugroženog zdravlja i doma

Đački parlament srednje muzičke škole "dr Miloje Milojević" u saradnji sa đačkim parlamentom Prve kragujevačke gimnazije, organizuje humanitarni koncert za sugrađnina Mladena Stevanetića u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u ponedeljak 28. septembra od 20 časova. 

Mladen boluje od tumora na mozgu. Neophodno mu je lečenje, a nadu za izlečenje pruža činjenica da je tumor otkriven na vreme.

Ulaznica za koncert košta 100 i više dinara (shodno mogućnostima posetilaca), a biće u prodaji na štandu ispred svečane sale Prve kragujevačke gimnazije, kao i na portirnici Muzičke škole.

Na koncertu će učestvovati učenici Muzičke škole i Prve kragujevačke gimnazije. Učesnici programa pozivaju sve sugrađane da zajedno opet pokažu humanost, a pored toga biće dobre zabave uz puno muzičkih iznenađenja.

Svi ljudi dobre volje pomoć mogu da uplate sredstva na Mladenov račun u Komercijalnoj banci: 205-1001528866080-41.

mladen s

Pre nekoliko godina, Marina (9), ćerka Radovana i Ljubinke Stevanetić iz sela Božetići kod Nove Varoši, umrla je od karcinoma hipofize, od čega je ubrzo oboleo i njen stariji brat Mladen. Otac Radovan je invalidski penzioner, a majka Ljubinka je na jedno oko potpuno slepa, a na drugo vidi svega 60 odsto. Da nesreća bude još veća, 16. aprila 2013. godine toj porodici je izgorela dvospratna kuća sa potkrovljem i sve stvari. Čak im je i pas skončao u vatri, ali nikako ne mogu da prežale porodične fotografije. Nemaju više slike svoje pokojne ćerke Marine. Svoju priču ispričali su u emisiji Eksploziv na TV Prva, a danas je njihova situacija još teža…

Ljubinka se preselila kod bolesnog sina Mladena u Kragujevac, gde je stigao do druge godine na Pravnom fakultetu kada se razboleo. Otac Radovan je ostao u Božetićima. Nekadašnji kokošinjac, tri sa tri metra, sada je njegova kuća. Od pušnice je napravio kuhinju. Komšije su mu od svoje kuće razvukle električni kabl da napaja jednu sijalicu. Čak i po ovoj zimi kupa se hladnom vodom sa dvorišne česme.

Sin Mladen sa majkom živi kao podstanar u podrumu jednog kućerka i jedva uspevaju da skupe novac za lekove, koji su preskupi.

- Majka je stara i bolesna, a pomaže jednoj nepokretnoj starici za 4.000 dinara mesečno. Nema drugog izbora. Očeva invalidska penzija je 18.000 dinara, ali sve što primi mora da da mami i meni. Mama uspe da proda i malo sira, koji pravi u selu, ali sve to je premala zarada.

Zbog karcinoma, sin ima oštećenje trećeg režnja hipofize i mora da uzima terapiju koja košta 450 evra mesečno. Ljubinkini lekovi za oči su 100 evra, pa još toliko daju za stanarinu. Rado bi se vratili u svoje selo, ali nemaju gde. Od njihove kuće ostao je samo temelj, crn od gareži, kao što je i njihova sudbina. Kada je kuća Stevanetića izgorela, finansijski im je pomogao grad Beograd.

- Najviše novca je, nažalost, otišlo na Mladenovo lečenje, a za deo para Radovan je kupio posuđe za pravljenje sira da ne bi ostali bez tog prihoda. Dobili su od opštine Nova Varoš i jedan kontejner, za smeštaj radnika na gradilištu, ali bio je truo. Patos sa rupama, krov prokišnjava. Ne može tu da se živi nikako. Akciju pomoći Stevanetićima za izgradnju nove kuće vodim ja. U Kragujevcu sam upoznala Mladena i Ljubinku – kaže Snežana Popović (30) iz Kragujevca, koja dobrovoljno vodi humanitarnu akciju.

Izvor: alo.rs


FB STRANA POMOZIMO MLADENU STEVANETIĆU


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari