Potrebna podrška za odlazak na takmičenje Eurobot

Potrebna podrška za odlazak na takmičenje Eurobot

Eurobot je međunarodno takmičenje mladih, pretežno studenata, u domenu robotike koje se tradicionalno održava još od 1998. godine u jednom od evropskih gradova. Ovogodišnje takmičenje se održava u Francuskoj (u mestu La Roš-sir-Jon).

Cilj takmičenja je da ujedini studente iz raznih oblasti studiranja, poput mehatronike, računarstva i elektrotehnike kako bi napravili robota i učestvovali na međunarodnom takmičenju. Na ovom takmičenju učestvuju timovi iz preko 30 zemalja iz cele Evrope.

Naš tim "Memristor" je više puta učestvovao na ovom takmičenju i postigao zapažene rezultate među kojima su i dva treća i jedno četvrto mesto (oba puta u konkurenciji od oko 50 timova). Osvajanjem drugog mesta na ovogodišnjem nacionalnom prvenstvu u robotici naša ekipa se kvalifikovala za finalno takmičenje koje će se održati od 30. maja do 1. juna 2019. godine.

Naš tim je sastavljen od studenata Fakulteta tehničkih nauka, sa Katedre za elektroniku, Katedre za mehatroniku i Departmana za računarstvo i automatiku, a u timu se u svojstvu mentora nalaze i nastavnici ovog fakulteta. Svaki član tima dobio je praktični zadatak koji je implementiran u robota sa ciljem da robot bude u potpunosti autonoman i nezavisan u pogledu izvršavanja zadatka. Postići tako nešto nije nimalo lak zadatak i zahteva višemesečan rad, trud i upornost cele ekipe.

Na ovom prestižnom takmičenju naši studenti će imati priliku da unaprede i poboljšaju svoja stručna znanja. Pored toga, ovo je idealna prilika da se studenti afirmišu, edukuju i dobiju veliko praktično iskustvo koje će moći da prenesu drugima i primene u praksi. Takođe, oni će biti u mogućnosti da se druže sa svojim vršnjacima, razmene iskustva, upoznaju druge jezike i kulture. Ovaj vid takmičenja nije samo prilika da se ostvari lična promocija i napredak nego i da se promoviše Fakultet, Univerzitet u Novom Sadu, ali i Republika Srbija.

Tim i takmičenje predstavio je na TV Kragujevac Kragujevčanin Dušan Blanuša, student Tehničkog fakulteta u Novom Sadu. 

Svaki tim je dužan da obezbedi finansijska sredstva za put i boravak u Francuskoj. Usled krajnje skromnog budžeta kojim raspolažemo, nismo u mogućnosti da sami obezbedimo tu svotu. Tim gaji nadu da će gradovi, kompanije koje poklanjaju veliku pažnju društvenoj odgovornosti i unapređenju obrazovanja, kao i građani pomoći u sufinansiranju troškova potrebnih za odlazak na takmičenje.

Kontakt-osobe:

  • dr Branislav Borovac, redovni profesor docent - Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad (brkic.miodrag@uns.ac.rs)
  • vođa tima Memristor Miodrag Brkić, docent - Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad (brkic.miodrag@uns.ac.rs, 0641609167)

MEMRISTOR ROBOTICS SAJT, FB STRANA, JUTJUBTVITER, INSTAGRAM 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html