Protest oružara Kod krsta 25. aprila

Protest oružara Kod krsta 25. aprila

Štrajk radnika fabrike Zastava oružje nastavljen je u utorak 24. aprila jednosatnom obustavom rada na radnim mestima od 11 do 12 časova, saopštava sindikalna organizacija ove fabrike.

Radnici će i narednih dana štrajkovati protiv načina koji predviđa privatizaciju kapitala fabrike, a po Zakonu koji će se na današnjoj sednici Parlamenta naći pred poslanicima Skupštine Republike Srbije.

Predloženim Zakonom se predviđa da se država posredno, bez direktne nacionalizacije, proglasi vlasnikom društvenog kapitala koji u fabrici Zastava oružje iznosi 24,56% ukupnog kapitala.

Radnici fabrike ne pristaju na model privatizacije koji se nije do sada vodio interesima ekonomskog i socijalnog razvoja, već motivima preraspodele društvenog bogatstva i osvete društvenoj svojini i na njoj utemeljenoj ideologiji.

Danas će grupa radnika fabrike predsednici Skupštine Republike Srbije predati potpise radnika fabrike protiv privatizacije fabrike Zastava oružje AD, kao i pismo šefovima poslaničkih grupa o razlozima zašto ne treba prihvatiti predložena zakonska rešenja.

U sredu 25. aprila radnici će svoj protest, zajedno sa građanima Kragujevca, iskazati na platou kod Krsta, sa početkom u 18 časova.

ORUŽARI SAJT, FB STRANAARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html