Renoviranje Onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu

Renoviranje Onkološkog odeljenja Pedijatrijske klinike u Kragujevcu

Poslednja epizoda prolećne sezone emisije ”S Tamarom u akciji”, kako je ranije najavljeno, predstavlja prvi specijal Tamarine ekipe, od kada je njena emisija počela da se emituje na Javnom medijskom servisu. Prvi put Tamarini majstori se hvataju u koštac sa obimnijim i zahtevnijim građevinskim radovima. U pitanju je renoviranje hemato-onkološkog odeljenja Pedijatrijski klinike u Kragujevcu.

Poziv za pomoć i eventualnu saradnju Tamara je dobila od udruženja Nurdor pre nekoliko meseci. Posle ozbiljnih priprema i snimanja svih epizoda u prolećnoj sezoni, Tamarina ekipa se prihvatila ozbiljnog posla. Pedijatrijska klinika u Kragujevcu je pre samo nekoliko meseci bila prinuđena da otvori, tačnije prilagodi jedan deo drugog sprata pedijatrijske klinike u hemato-onkološko odeljenje. Osnovni problem bio je što kuhinja i kupatilo nisu bili propisno odvojeni, što su sobe bile neadekvatno podeljene, pune vlage na plafonima, podovi su bili u kritičnom stanju kao i stolarija i terasa (generalno na celom spratu).

Uz pomoć pre svega Tamarinih sponzora koji su za ovu epizodu donirali mnogo veću količinu materijala nego za uobičajenu, uz pomoć udruženja ”Posle kiše” iz Kragujevca, koji su fizičkim radom sve vreme pomagali Tamarinim majstorima, ekipa je uspešno završila renoviranje odeljenja.

Uz građevinske radove, Tamara je pokrenula još jednu veoma važnu akciju za čitavu Pedijatrijsku kliniku. Naime, od svog osnivanja 1964-te godine, klinika koja ima četiri sprata ne poseduje teretni lift u funkciji. Za vreme akcije, Tamara je zahvaljujući predstavnicima nacionalnih i lokalnih tv i radio stanica pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za teretni lift. Prvi su se odazvali Tamarini sponzori prikupivši zajedno značajnu sumu, a zatim i drugi privatnici iz Kragujevca, kao i fondacija Dragice Nikolić.

Takođe uz pomoć mališana iz Kragujevca, Tamara je prikupila dovoljno dečijih knjiga za dečiju biblioteku na odeljenju.

Kako su tekli radovi, kako izgleda borba za izlečenje, sa kojim sve teškoćama se susreće medicinsko osoblje pedijatrijske klinike, kako izgleda kada se uključi mnogo ljudi i dece dobrog srca oko zajedničkog humanitarnog cilja, gledajte u posebnoj, specijalnoj epizodi emisije ”S Tamarom u akciji”, u petak 8-mog juna na Prvom programu Javnog servisa Srbije sa početkom u 21 čas. Ovakve posebne epizode, postaće praksa za Tamarinu ekipu. Naime svaka naredna sezona završavaće se jednim specijalom u kome će se pomagati nekom Udruženju ili ranjivoj grupi ljudi.

Posle letnje pauze, Tamarine akcije se nastavljaju na zapadu Srbije, a emitovanje počinje u drugoj polovini septembra meseca. 

KLINIČKI CENTAR KRAGUJEVAC SAJT
S TAMAROM U AKCIJI SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAM 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html