Šansa za roditeljstvo u Kragujevcu: Razgovarajmo o VTO

Šansa za roditeljstvo u Kragujevcu: Razgovarajmo o VTO

Udruženje Šansa za roditeljstvo organizuje tribinu "Razgovarajmo o VTO" u svečanoj sali Fakulteta inženjerskih nauka (objekat B) u subotu 15. juna od 14 časova.

Učesnici tribine su:

  • Jelena Antić, majka
  • dr Marija Šorak, ginekolog – KC Kragujevac
  • Aleksandra Dimitrijević, diplomirani biolog – Institut za javno zdravlje Kragujevac
  • dr Biljana Popović Todorović, ginekolog – Opšta Bolnica Avala
  • prof. dr Eliana Garalejić, ginekolog – Bolnica Jevremova
  • dr Biljana Arsić, ginekolog – Bolnica Jevremova
  • dr Branko Budimirović, ginekolog – BB klinika
  • dr Jelena Todorović, endokrinolog – Teamed ordinacija

- Tribine su nešto što nam svima donosi brojne benefite. Kroz njih mnogo nas dolazi do bitnih informacija i mnogo korisnih saveta i zato željno čekamo 15. jun kako bismo se družili na velikoj tribini u Kragujevcu. Odlučili smo da okupimo lekare, stručnjake iz svojih oblasti, kako bismo pomogli svima da dođu do jako važnih informacija i da kroz razgovore sa njima lakše pronađemo put do naše bebe, a naravno i skratimo vreme čekanja kao i da im postavimo direktna, najdirektnija pitanja na teme o kojima će oni govoriti u svojim obraćanjima svima nama, poručuju organizatori.

O temama tribine kažu:

- Govorićemo sa Jelenom o tome kako se od materinstva ne odustaje, sa dr Šorak kako da se pripremimo za vantelesnu oplodnju, sa prof. Garalejić o stimulaciji i poželjnom odnosu hormona u stimulaciji, sa dr Arsić o aspiraciji i dodatnim intervencijama, sa dr Popović Todorović o očekivanjima u postupcima vantelesne oplodnje i donacije, sa dr Budimirovićem o pripremi endometrijuma za trasfer kao i o samom transferu, sa dr Todorović o PCOS-u i insulinskoj rezistenciji i sa Aleksandrom Dimitrijević o uzrocima neplodnosti kod muškaraca. Sve ove bitne teme su se pokazale kao preko potrebne, one koje jesu najviše u fokusu i zbog toga ćemo se potruditi da nam naši učesnici o njima govore, da ih mi i publika pitamo sve detalje o njima.

Zainteresovani za učešća na tribini treba da iskoriste link OVDE i upišu podatke: ime i prezime, mejl, telefon i eventualne napomene ili sugestije.

Udruženje Šansa za roditeljstvo je osnovano 2016. godine. Predstavlja zainteresovane građane koji se zalažu za poboljšanje uslova vantelesne oplodnje u Srbiji.

- Prepoznati smo u javnosti u područjima rušenja tabua u vezi sa procesima potpomognute oplodnje, zalaganjem za kvalitetnije usluge u klinikama, zalaganjem za povećanje broja finansiranih postupaka BMPO od strane RFZO-a, zalaganjem za uvođenje donacije kod nas, zalaganjem za povećanje starosne granice za žene koje moraju na vantelesnu oplodnju o trošku RFZO-a, promociji, edukaciji i savetovanju o vantelesnoj oplodnji. Trudimo se da delujemo na više frontova – da informišemo i edukujemo ciljanu grupu, da aktivno i aktivistički utičemo na promene u sistemu kako bi uticali na nadležne službe da se stvore svi potrebni uslovi za poboljšanje kvaliteta i uslova BMPO u Srbiji, navedeno je u opisu udruženja.

Misija Udruženja je odgovorno ponašanje svih za boljitak parova i pojedinaca koji žele potomstvo.

- Prepoznali smo da društvo nedovoljno ističe problem neplodnosti, te da samim tim nedovoljno i radi na rešavanju ovog problema. Aktivno radimo na svesti građana. Mi senzibiliramo javnost na problem BMPO, informišemo parove i pojedince o problemu neplodnosti, vršimo pritisak na merodavne institucije za proširenje prava pacijenata suočenih s problemom neplodnosti, vršimo pritisak na zakonodavce, apelujemo na rešavanje ostalih problema vezanih za neplodnost i pružamo pomoć parovima i pojedincima koji se suočavaju s problemom neplodnosti na dnevnom nivou.

Udruženje je član je međunarodne organizacije Fertility Europe i partner Ministarstvu zdravlja i Telekoma Srbija u sprovođenju projekta "Centar za vantelesnu oplodnju". 

ŠANSA ZA RODITELJSTVO SAJT, FB STRANA, INSTAGRAM, TVITER

PRVI PRVI NA SKALI
PREPORUKA PPNS

ARHIVA PPNS: RADION
OBLAK U BERMUDAMA MALI SVETIONIK NEONSKA DUGA
PRVI PRVI NA SKALI Oblak u bermudama Darko Kocjan 202 PRVI PRVI NA SKALI Mali svetionik The Little Lighthouse Stanislav Zabic PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Neonska duga - rokenrol magazin Zikice Simica
LET IT ROLL SREDINOM ULICE ČEKAJUĆI VETAR
PRVI PRVI NA SKALI Let It Roll Zoran Paunovic Portal PRVI PRVI NA SKALI Sredinom ulice Moma Rajin PRVI PRVI NA SKALI Ekologija Kragujevac Cekajuci vetar Radio Beograd


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html