Svetski dan dece obolele od raka - Kragujevac 2019

Svetski dan dece obolele od raka - Kragujevac 2019

U okviru obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka - 15. februara, Podružnica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u Kragujevcu organizuje niz manifestacija pod sloganom "I ja se borim" kojima će ukazati na tešku borbu dece koja boluju od malignih bolesti.

Utorak 12. februar, 19:00

U amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu biće organizovano predavanje na temu "I ja se borim". Učesnici predavanja su doktor i psiholog sa Hematoonkologije Klinike za predijatriju Kliničkog centra Kragujevac, volonteri NURDOR-a, kao i roditelji i deca koji su iz najteže životne bitke izašli kao pobednici. Kutija za donacije će tamo biti postavljena tokom cele naredne nedelje.

Sreda 13. februar, 20:30

U amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu biće organizovana bioskopska projekcija filma "Patch Adams".Ulaznice neće biti posebno naplaćivane, ali će svako ko želi da podrži rad NURDOR-a, u skladu sa
svojim mogućnostima, moći da ostavi novčani prilog u postavljenu kutiju NURDOR-a.

Akciju podržavaju kragujevački kafići i restorani: Oblomov, Buena Vista, Carpe Diem, Porta, Terminal 7, What’s up, Urban, Hazard, Raskućin, Boni, Kafemat, Dvorište, Oranica, Dukat, People’s bar, Fox, Poslastičarnica Srce, Forum...

Računi za kafu, umesto novcem, moći će da se plate slanjem SMS poruke na broj 1150 u tačno određenom
vremenskom intervalu toga dana. Ovom prilikom, upućujemo poziv svima koji mogu, da se priključe ovoj akciji tokom čitave nedelje obeležavanja borbe protiv dečijeg kancera.

U dogovoru sa studentima Fakulteta medicinskih nauka, akciji su se pridružile studentske organizacije Fakulteta inženjerskih nauka, Prirodno-matematiškog fakulteta, Filološko-umetničkog fakulteta, Ekonomskog i Pravnog fakulteta. Oni će organizovati žurke u humanitarne svrhe, i to:

 • četvrtak 14. februar - kafić Porta
 • petak 15. februar - What’s up
 • subota 16. febrzar - Urban
Petak 15. februar, 12:00

Svetski dan dece obolele od raka - 15. februar, u Kragujevcu će tradicionalno biti obeležen zabavnim programom na trgu Kod krsta. U muzičkom delu nastupiće poznati kragujevački umetnici - vokalna solistkinja Danica Krstić, bendovi Propaganda 117 i Trio pop art, ansambl SKC-a, mađioničar i drugi...

Akciji NURDOR-a u Kragujevcu pridružili su se i Udruženje Biram Kragujevac, PD Žeželj, PEK Gora, Svet balona.

U pešačkoj zoni biće postavljeni štandovi za prodaju suvenira NURDOR-a, a sve u cilju da sa sakupi što više novca za borbu dece i poboljšanje uslova lečenja.


PRVI PRVI NA SKALI Svetski dan dece obolele od raka - Kragujevac 2019 insert

NURDOR KRAGUJEVAC FB PROFIL
NURDOR SAJTFB STRANATVITER

PODSEĆANJE NA PPNS

SIMPTOMI KOJI MOGU UKAZATI NA RAK KOD DECE

 • Kontinuiran, neobjašnjiv gubitak telesne težine 
 • Glavobolje, često praćene povraćanjem rano ujutru 
 • Otok ili dugotrani bol u kostima, zglobovima, leđima ili nogama 
 • Kvržice ili zadebljanja, posebno u abdomenu, vratu, grudnom košu ili pazuhu 
 • Izražena pojava hematoma, krvarenja ili osipa 
 • Kontinuirane, česte ili dugotrajne infekcije 
 • Beličasta sjajna tačka iza zenice 
 • Mučnina koja dugo traje ili povraćanje bez mučnine 
 • Konstantan umor ili vidljivo bledilo 
 • Promene na očima ili u vidu, koje iznenada nastaju i potom traju 
 • Ponovno pojavljivanje ili dugotrajna febrilnost nepoznatog uzroka

SAOPŠTAVANJE DIJAGNOZE: PRVI KORAK KA TERAPEUTSKOM SAVEZU, FRANČESKA TESTONI

"Bićemo srećni tek kada postanemo svesni sopstvenog zadatka, ma koliko mali on mogao biti. Tek tada ćemo moći da živimo i umremo spokojni jer ono što daje smisao životu, daje ga i smrti."

"Zemlja ljudi", Antoan de Sent Egziperi

Priprema roditelja, takođe je deo lečenja.

DETALJNIJE

NURDOR, KRAGUJEVAC 2016.NURDOR, KRAGUJEVAC 2015.ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html