UG Ko nam truje decu: Da se ne dozvoli - rukometni sramež Srbije!

UG Ko nam truje decu: Da se ne dozvoli - rukometni sramež Srbije!

Poštovani članovi i pratioci našeg udruženja, obaveštavamo vas da smo se zvanično obratili Rukometnom savezu Srbije. Sadržinu našeg pisma i zahteve vam dostavljamo na uvid:

"Poštovani,

Obraćam vam se u ime Udruženja građana "KO NAM TRUJE DECU", kao ovlašćeni predstavnik i predsednik pomenutog udruženja.

Iz medija, ali i vaše zvanične informacije na sajtu Rukometnog saveza Srbije obavešteni smo o sledećem:

"Evropska rukometna Federacija, na zahtev Rukometnog saveza Srbije, donela je odluku da se Kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo juniorki od 23. 3. do 25. 3. 2018.godine u Kragujevcu, održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola reprezentacija učesnica."

Na ovaj način ste prekršili Odredbu člana 165. stav 5 Zakona o sportu Republike Srbije, po kojem postoji obaveza upotrebe grba, zastave i himne Republike Srbije.

Na isti način ste prekršili Odredbu člana 29. i člana 36 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije.

Kako je jedna od učesnica na turniru i reprezentacija takozvane Republike "KOSOVA", prekršili ste i Ustav Republike Srbije, samim prihvatanjem da je ugostite i omogućite njeno takmičenje. Na taj način posredno priznajete postojanje, nepostojeće države, što je ujedno i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, član 182. i član 183. (autonomne pokrajne, pojam, osnivanje, teritorija i nadležnosti) Ustava Republike Srbije.

Kako smo Udruženje građana, zvanično registrovano od strane APR-a Republike Srbije, i bavimo se zaštitom dece (mlađih i starijih maloletnika), gde će učesnice ovoga turnira upravo biti i devojčice tog uzrasta, dužni smo da vas upozorimo da ste svojim činjenjem upravo ugrozili i njihova prava, zloupotrebljavajući ih u političke svrhe. Ubeđeni smo takođe da ovakav sastav reprezentacija učesnica nije slučajan, kao ni mesto i dan održavanja turnira, ove sporne utakmica (dan uoči godišnjice zločinačkog bombardovanja Srbije).

Naglašavamo da se nikakve odluke, bilo kojih organizacije, pa i sportskih saveza, ukoliko su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Republike Srbije ne smeju poštovati, a još manje primenjivati. One nisu obavezujuće, naprotiv...

Iz svega prethodno navedenog, ZAHTEVAMO hitno:

  • Otkazivanje Kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki od 23 do 25. 3. 2018. godine u Kragujevcu;
  • Ostavku svih organa Rukometnog saveza Srbije koji su doprineli ovakvim odlukama i kršenju Ustava i zakona Republike Srbije;
  • Od Javnog tužioca RS zahtevaćemo da pokrene krivične postupke prema odgovornima u svojoj nadležnosti.

Predsednik UG "KNTD"
Dr vet. med. spec. Zoran Jovanović" 


O UDRUŽENJU 

KO NAM TRUJE DECU SAJTFB STRANA 

ARHIVA

RTS 1: TAKO STOJE STVARI - KO NAM TRUJE DECU, 2016.

RADIO BEOGRAD 1: REČENO I PREĆUTANO 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu
 

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html