Utvrđen predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu 2021.

Utvrđen predlog kandidata za Đurđevdansku nagradu 2021.

Gradsko veće na sednici održanoj 13. aprila utvrdilo je predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2020. godinu i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje, objavljeno je na sajtu Grada.

U oblasti umetnosti za Đurđevdansku nagradu predloženo je Udruženje građana „Opera Nova Kragujevac“ za premijerno izvođenje operske predstave Kristofa Vilibalda Gluka „Orfej i Euridika“.

Prof. dr Maja Anđelković predložena je za nagradu u oblasti nauke za objavljena dva trojezična monografska dela – prevod sa srpskoslovenskog dela Svetog Save „Žitije Svetog Simeona“ i propratne tekstove.

U oblasti medicine predlog je da se Đurđevdanska nagrada dodeli dr Bori Evtovu, posthumno, za doprinos koji je dao medicini, posebno u borbi protiv zarazne bolesti COVID 19.

Ilija Vitošević, Petar Mihajlović i Mitar Arsović predloženi su za Đurđevdansku nagaradu u oblasti obrazovanja, za rezultate koje su ovi učenici postigli na takmičenju iz geografije – 6. Evropskoj geografskoj olimpijadi (Egeo).

U oblasti sporta za Đurđevdansku nagradu predložen je Goran Ilić za uspehe na bodibilding takmičenjima – osvojenim prvim mestima na Balkanskom kupu i „Dajmond kupu“, kao i trećem mestu na Svetskom prvenstvu.

U oblasti humanitarnog karaktera predloženi su Dom zdravlja Kragujevac i zaposleni u Domu zdravlja Kragujevac za otvaranje prve COVID 19 ambulante u Srbiji i Igor Janković za ispoljenu hrabrost i požrtvovanost prilikom spašavanja učesnika saobraćajne nesreće.

Izvor: Grad Kragujevac, 13. 4. 2021. 


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari