Dodeljene nagrade konkursa ’Pričajmo o zdravlju’

Dodeljene nagrade konkursa ’Pričajmo o zdravlju’

U okviru Nedelje Crvenog krsta, u zgradi Gradske uprave svečano su uručene nagrade učesnicima konkursa za osnovce i srednjoškolce "Pričajmo o zdravlju".

Na konkurs, koji u sklopu zdravstveno-preventivnih ativnosti tradicionalno uz podršku grada Kragujevca organizuje Crveni krst, pristiglo je 150 likovnih i 30 literarnih radova, a nagrađeno je šest – pet likovnih i jedan literarni. Dobitnicima su nagrade uručili dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i potpredsednik Crvenog krsta Kragujevac prof. dr Ljubiša Milojević.

- Konkurs "Pričajmo o zdravlju" jedan je od prventivnih programa namanjen unapređenju zdravlja, a ove godine veliki broj radova bio je usmeren na svetsku pandemiju korona virusa, što ilustruje koliko ona utiče ne samo na odrasle, već i na decu i mlade ljude, kazala je dr Damnjanović. Kroz radove uviđamo da deca, njihove porodice i nastavnici shvataju da je najvažnije sačuvati i unaprediti svoje zdravlje i to borbom protiv faktora rizika i izgradnjom zdravih stilova života od najmanjeg uzrasta. To je veoma pohvalno i ovaj konkurs izdiže iznad svih drugih zdravstveno-preventivnih aktivnosti, rekla je članica Gradskog veća, citirajući reči jedne od dobitnica nagrada koja je napisala: "Brinimo o zdravlju, negujmo ga i nesebično čuvajmo u amanet svim budućim generacijama".

Tablet računar, koje je ove godine bio nagrada za najbolje radove, dobili su Lena Milošević, učenica petog razreda O. š. "Vuk Stefanović Karadžić", Nina Nikolić, učenica šestog razreda O. š. "Živadinska Divac", Mihajlo Folić, učenih prvog razreda O. š. "21.oktobar", Kata Stepanović, učenica osmog razreda O. š. "Treći kragujevački bataljon", Jana Dimitrijević, učenica petog razreda O. š. "Svetozar Marković" i Đula Hidanović, učenica prve godine Škole za decu sa oštećenim sluhom koja je kombinujući likovni i literarni rad promovisala značaj mentalnog zdravlja.

Crveni krst Kragujevca je na svečanosti uručio zahvalnicu za doprinos i zalaganje u ostvarivanju zadataka Crvenog krsta, a posebno u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi, Mariji Đorđević volonterki i načelnici Odeljenja za zdravstvenu zaštitu u Gradskoj upravi. Izrazivši veliku zahvalnost, ona je kazala da ovo priznanje za nju predstavlja veliku čast, ali obavezu i odgovornost jer je dobijena od organizacije koju krasi profesionalizam, entuzijazam, posvećenost i iznad svega humanost u svakom momentu i za svakoga. 

GALERIJA PPNS: KONKURS PRIČAJMO O ZDRAVLJU: DODELA NAGRADA

Foto: Prviprvinaskali.com
Izvor: Grad Kragujevac

Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html