Za novu školsku godinu - produžetak korišćenja eKG kartica i obnova signalizacije u zonama obrazovnih ustanova

Za novu školsku godinu - produžetak korišćenja eKG kartica i obnova signalizacije u zonama obrazovnih ustanova

Javno komunalno preduzeće Šumadija obavestilo je učenike srednjih škola da je u toku produženje eKG kartica za školsku 2020/2021. godinu u prostorijama službe korisničkog servisa ovog preduzeća (Kralja Petra I 22). Postojeće kartice važiće do 30. septembra.

Produžetak, kao i izrada novih kartica za ovu kategoriju korisnika, je na osnovu spiskova dostavljenih iz škola, a potrebna je sledeća dokumentacija:

  • eKG kartica
  • zdravstvena knjižica ili lična karta na uvid

Do početka školske godine Šumadija je obeležila horizontalnu signalizaciju i obnovila vertikalnu signalizaciju u zonama svih obrazovnih ustanova u Kragujevcu.

U ulici 9. maja kod O. š. „Dragiša Luković Španac“ urađena je montaža novih elemenata prinudnog usporivača saobraćaja tzv. „ležećeg policajca“, a u ulici Svetozara Markovića ispred O. š. „Radoje Domanović“ zamenjeni su stari dotrajali fleksibilni stubići i postavljeni su novi sa reflektujućim trakama koji pružaju veću vidljivost.

U MZ Filip Kljajić asfaltiran je trotoar u Čegarskoj ulici u blizini glavnog ulaza O. š. „Vuk Karadžić“ čime je omogućeno lakše kretanje pešaka u zoni ove obrazovne ustanove.

Završeno je obeležavanje horizontalne signalizacije - pešački prelazi i druge oznake na kolovozu u zonama obrazovnih ustanova u Gornjomilanovačkoj ulici, ul. Slobode, 19. oktobra, Dr Dragiše Mišović, Dragomira Ostojića, Kosovskoj, Stojana Protića, u zoni O. š. „Đura Jakšić“, obeležavanje u zoni O. š. „21. oktobar“, O. š. „Mirko Jovanović“, ul. Bulevar kraljice Marije, Starine Novaka, u zoni O. š. „Stanislav Sremčević“, O. š. „Svetozar Marković“ i „ŠUP“-a, u ul. Milivoja Bankovića Sićka, u zoni škole u Beloševcu i Baljkovcu, u zoni O. š. „Treći kragujevački bataljon“, u zoni škola u Velikom polju, Grošnici, Erdeču i Stanovu.

Kada je reč o vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, obavljena je zamena dotrajale i popravka oštećene signalizacije u ulicama koje se nalaze u zonama obrazovnih ustanova:

  • demontaža dotrajalih elemenata prinudnog usporivača saobraćaja i montaža novih nedostajućih elemenata u ul. Oktobarskih žrtava (kod O. š. „Natalija Nana Nedeljković“ u Grošnici) i u ul. 9. maja (kod O. š. „Dragiša Luković Španac“ u Beloševcu)
  • demontaža oštećenih i ugradnja novih fleksibilnih stubića u ul. Svetozara Markovića (zona O. š. „Radoje Domanović“)
  • demontaža dotrajale semaforske opreme i postavljanje nove u ul. Lepenički bulevar (kod „Ćiftine ćuprije“)
  • zamenjena je dotrajala semaforska oprema u ul. Kneza Mihaila (kod O. š. „Moma Stanojlović“)


PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 


PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 


PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari