Mladi sredili igralište na Maloj Vagi

Mladi sredili igralište na Maloj Vagi

Udruženje "Mladi" sprovelo je akciju "Sredimo Malu Vagu" koja predstavlja drugi u nizu projekata uređivanja i osposobljavanja zapuštenih sportskih terena u Kragujevcu. Košarkaški teren i dečje igralište u ovom naselju dugi niz godina bili su potpuno neupotrebljivi. Korov je prekrio teren a koševi, klackalice, ljuljaške i ostali rekviziti za igru bili su polomljeni.

U šestočasovnoj radnoj akciji, na "plus" 32, volonteri udruženja "Mladi", kao i građani Male Vage, pokazali su kako bez mnogo novaca, ali sa idejom i inicijativom stvari mogu da se menjaju i popravljaju.

Sa igrališta je izneto 50 džakova smeća, brojne flaše i limenke koje su potpuno prekrivale teren. Osposobljeni su koševi, uklonjeno rastinje i drvo koje je duboko ulazilo u teren. Iscrtane su linije na terenu i napravljena nova klupica.

U dečjem delu ovog igrališta zamenjene su klackalice i ljuljaške koje su potpuno bile van funkcije, okrečen je zid, a što je najvažnije ovaj prostor je očišćen. Deca od sada mogu bezbedno da borave u njemu.

- Vođeni sloganom da na promene ne treba čekati već ih stvarati, naše Udruženje je po drugi put za dva meseca pokazalo kako udruženi građani sa malo novca i puno energije i entuzijazma mogu da menjaju svoju okolinu. Najlepša slika koju danas šaljemo celom Kragujevcu je slika šezdesetak mladih ljudi koji su uz dobro druženje i zabavu načinili istinsku promenu, kaže Bogdan Ristić, predsednik Udruženja "Mladi".

Realizacijom ove akcije Udruženje je stavilo tačku na rekonstrukciju igrališta. Ali samo za ovo leto. U narednim mesecim iz ovog udruženja najavljauju niz različitih projekata i manifestacija koje treba da poprave kvalitet života svih mladih u Kragujevcu.

PRILOG RTK

UDRUŽENJE "MLADI SAJT, FB STRANA


AKCIJE PRIKUPLJAJMO PLASTIČNE ČEPOVE - OBEZBEDIMO INVALIDSKA KOLICA!

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari