Mladi sredili igralište na Maloj Vagi

Mladi sredili igralište na Maloj Vagi

Udruženje "Mladi" sprovelo je akciju "Sredimo Malu Vagu" koja predstavlja drugi u nizu projekata uređivanja i osposobljavanja zapuštenih sportskih terena u Kragujevcu. Košarkaški teren i dečje igralište u ovom naselju dugi niz godina bili su potpuno neupotrebljivi. Korov je prekrio teren a koševi, klackalice, ljuljaške i ostali rekviziti za igru bili su polomljeni.

U šestočasovnoj radnoj akciji, na "plus" 32, volonteri udruženja "Mladi", kao i građani Male Vage, pokazali su kako bez mnogo novaca, ali sa idejom i inicijativom stvari mogu da se menjaju i popravljaju.

Sa igrališta je izneto 50 džakova smeća, brojne flaše i limenke koje su potpuno prekrivale teren. Osposobljeni su koševi, uklonjeno rastinje i drvo koje je duboko ulazilo u teren. Iscrtane su linije na terenu i napravljena nova klupica.

U dečjem delu ovog igrališta zamenjene su klackalice i ljuljaške koje su potpuno bile van funkcije, okrečen je zid, a što je najvažnije ovaj prostor je očišćen. Deca od sada mogu bezbedno da borave u njemu.

- Vođeni sloganom da na promene ne treba čekati već ih stvarati, naše Udruženje je po drugi put za dva meseca pokazalo kako udruženi građani sa malo novca i puno energije i entuzijazma mogu da menjaju svoju okolinu. Najlepša slika koju danas šaljemo celom Kragujevcu je slika šezdesetak mladih ljudi koji su uz dobro druženje i zabavu načinili istinsku promenu, kaže Bogdan Ristić, predsednik Udruženja "Mladi".

Realizacijom ove akcije Udruženje je stavilo tačku na rekonstrukciju igrališta. Ali samo za ovo leto. U narednim mesecim iz ovog udruženja najavljauju niz različitih projekata i manifestacija koje treba da poprave kvalitet života svih mladih u Kragujevcu.

PRILOG RTK

UDRUŽENJE "MLADI SAJT, FB STRANA


AKCIJE PRIKUPLJAJMO PLASTIČNE ČEPOVE - OBEZBEDIMO INVALIDSKA KOLICA!

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST

PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html