Otac i sin iz Kragujevca imaju najneobičniji zajednički hobi

Otac i sin iz Kragujevca imaju najneobičniji zajednički hobi

Marko Dimić, uzgajivač zmija, ljubav prema tim životinjama osetio je kada je prvi put uzeo zmiju u ruku, a tu ljubav preneo je i na sina.

Ovaj neobičan hobi nasledio je od tasta koji je 40 godina lovio zmije za Institut „Torlak“. Sada i njegov četvorogodišnji sin David voli te životinje i uopšte ih se ne boji. On čak pomaže ocu da ih hrani.

- Kada sam upoznao sadašnjeg tasta i saznao za njegov neobičan hobi, tada sam prvi put uzeo zmiju u ruku. Tada sam i osetio ljubav prema tim životinjama, koja je kasnije prerasla u hobi kojim se bavim već sedam godina - priča Marko Dimić.

dimici 1

Tast je Marku prepustio sve poslove vezane za zmije i obučio ga da lovi poskoke kako bi mogao da ga nasledi u tom poslu.

Zmije koje čuva su čipovane i poseduju papire o poreklu. Sada ih ima 20, ali će ih uskoro biti i više, jer ih Marko razmnožava.

- Imam nekoliko velikih burmanskih pitona, nekoliko boa konstriktora i dosta loptastih pitona. Omiljena zmija mi je albino burmanski piton - kaže Marko.

dimici 2

Kako bi imao čime da hrani zmije, Marko uzgaja i zečeve i miševe.

- Ne jedu mnogo, jednom u 15 dana, a ima zmija koje mogu da ne jedu i po nekoliko meseci - priča Marko.

On kaže da ima dosta onih koji kupuju zmije.

- Ponekad ove životinje završe i kao poklon za devojku, ali retko koja se baš obraduje - smeje se Marko

dimici 3

Farma kornjača

Ova neobična porodica ima i farmu šumskih kornjača sa oko 500 jedinki i jedini su uzgajivači u Srbiji. Zbog toga Marko ima problem sa dokumentacijom za kornjače jer nadležni ne znaju kako da srede papire.

- Imam dozvolu za čuvanje, ali ne i za otuđivanje kornjača - objašnjava Marko.

Foto: N. Raus
J. Mladenović
Izvor: Blic 

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html