Priznanja za profesora Marija Badjuka i učenicu čiji je mentor

Priznanja za profesora Marija Badjuka i učenicu čiji je mentor

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, uvrstilo je među 18 najboljih profesora lingvistike u Srbiji Marija Badjuka, profesora srpskog jezika i književnosti u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, a povodom 30 godina rada Lingvističkih sekcija.

Među nagrađenim profesorima su i Mirjana Arnaut i Njegoš Grebović, sa kojima Badjuk uspešno vodi Lingvističku sekciju Prve kragujevačke gimnazije.

Опис фотографије није доступан.

Foto: Lingvistička sekcija Prve kragujevačke gimnazije

Početkom ove godine Badjuk je stekao još jedno priznanje - učenica Petra Kostić, čiji je mentor, osvojila je prvo mesto u Srbiji za najbolji pismeni zadatak iz književnosti.

- Ove dve republičke nagrade na trenutak su zanemarile standardne vesti o koroni i donele priznanje učeniku, nastavnicima, Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, kao i gradu. Nagrade potvrđuju uspehe koje postižem godinama u svom profesorskom radu, a to su ujedno uspesi i za grad i za gimnaziju, prokomentarisao je Badjuk za portal PPNS.

Badjuk je 2014. godine dobio godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu, za rezultate ostvarene u oblasti obrazovanja.

Lingvistička sekcija Prve kragujevačke gimnazije okuplja učenike škole zainteresovane da individualnim i kolektivnim istraživačkim radovima primene stečeno znanje o srpskim jezičkim sistemima i jezičkoj kulturi. Akcenat je na izradi kolektivnih i individualnih radova kojima se sekcija predstavlja na republičkom takmičenju. Tokom nastavne godine organizuju se lingvističke večeri i prezentacije radova, sarađuje se sa lingvističkim sekcijama drugih škola, kao i sa Filološko-umetničkim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu.

U radu sekcije učestvuju i učenici oglednog odeljenja osnovne škole koji nastavu pohađaju u okviru Prve kragujevačke gimnazije, istaknuto je na školskom sajtu.

Prvo takmičenje lingvističkih sekcija u Srbiji održano je na Republičkom zimskom seminaru 1991. godine za rad u prethodnoj školskoj godini (1989/1990). 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75
Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html