Priznanja za profesora Marija Badjuka i učenicu čiji je mentor

Priznanja za profesora Marija Badjuka i učenicu čiji je mentor

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, uvrstilo je među 18 najboljih profesora lingvistike u Srbiji Marija Badjuka, profesora srpskog jezika i književnosti u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, a povodom 30 godina rada Lingvističkih sekcija.

Među nagrađenim profesorima su i Mirjana Arnaut i Njegoš Grebović, sa kojima Badjuk uspešno vodi Lingvističku sekciju Prve kragujevačke gimnazije.

Опис фотографије није доступан.

Foto: Lingvistička sekcija Prve kragujevačke gimnazije

Početkom ove godine Badjuk je stekao još jedno priznanje - učenica Petra Kostić, čiji je mentor, osvojila je prvo mesto u Srbiji za najbolji pismeni zadatak iz književnosti.

- Ove dve republičke nagrade na trenutak su zanemarile standardne vesti o koroni i donele priznanje učeniku, nastavnicima, Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, kao i gradu. Nagrade potvrđuju uspehe koje postižem godinama u svom profesorskom radu, a to su ujedno uspesi i za grad i za gimnaziju, prokomentarisao je Badjuk za portal PPNS.

Badjuk je 2014. godine dobio godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu, za rezultate ostvarene u oblasti obrazovanja.

Lingvistička sekcija Prve kragujevačke gimnazije okuplja učenike škole zainteresovane da individualnim i kolektivnim istraživačkim radovima primene stečeno znanje o srpskim jezičkim sistemima i jezičkoj kulturi. Akcenat je na izradi kolektivnih i individualnih radova kojima se sekcija predstavlja na republičkom takmičenju. Tokom nastavne godine organizuju se lingvističke večeri i prezentacije radova, sarađuje se sa lingvističkim sekcijama drugih škola, kao i sa Filološko-umetničkim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu.

U radu sekcije učestvuju i učenici oglednog odeljenja osnovne škole koji nastavu pohađaju u okviru Prve kragujevačke gimnazije, istaknuto je na školskom sajtu.

Prvo takmičenje lingvističkih sekcija u Srbiji održano je na Republičkom zimskom seminaru 1991. godine za rad u prethodnoj školskoj godini (1989/1990). 

PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75
Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari