Kako smo upropastili decu i porodicu - profesor Milica Novković

Kako smo upropastili decu i porodicu  - profesor Milica Novković

Jutros nas je naoustila Milica Novković.
Večna Vam slava i hvala na svemu.

Blagodarje, 1. 4. 2021.

Gost emisije "Glas života" bila je profesor Milica Novković koja se posvetila metodi izvornog vaspitanja, kao jedinog mogućeg da spasi savremenu porodicu.

Objasnila nam je šta je autoritativno vaspitanje, dresura kaznom i nagradom, sputava nagon za samoučenje.

Šta je plišano vaspitanje i kako nam je ono upropastilo decu i porodicu.

Njena metoda kroz "Porodični bukvar" nudi rešenje kako da se otkrije uzrok koji je doveo do krize u svim međuljudskim odnosima.

Ljubav u porodici pokreće svet!

Porodica koju čine majka, otac i deca nije prevaziđena.

Mlade generacije od ’85. godišta su prve žrtve novog, plišanog vaspitanja.Te generacije su ušle u fazu pozitivnog samouslovljavanja.

Plišanim vaspitanjem dobijamo agresivno, lenjo, tvrdoglavo dete, podržano društvom, koje će slušati virtuelnu guvernantu.Izvor: Glas javnosti, 7. 7. 2021. 

 

Milica Novković je autor "Porodičnog bukvara", "Bit(ka) ljubavi" i autor Programa "Vaspitanjem bez kazne i bez nagrade do smanjenja nasilja u porodici, vrtiću i školi".

PRVI PRVI NA SKALI Milica Novkovic Bit(ka) ljubav Porodicni bukvar

Rođena je u Zemunu 1947, a odrasla je u Đakovu i Crvenki. Gimnaziju je završila u Vrbasu, a Filološki fakultet u Beogradu (jugoslovenska i svetska književnost).

Dvadesetpet godina je bila profesor u osnovnim i srednjim školama Beograda. Primenjivala je veliko pedagoško delo pokojnog profesora Petra Savića.

Svoje ogromno iskustvo u primeni "Nove škole", koja počiva na principu odnosa bez kazne i bez nagrade, je primenila u radu u svom vrtiću "Dobar đak". Svo svoje iskustvo i znanje pretače 1999. u knjigu "Porodični bukvar", koju namenjuje savremenoj porodici. Milica je shvatila, da je usvajanje "plišanog" vaspitanja, ukidanje štapa, a usvajanje "šargarepe" nanelo veliko štetu porodici, pa time vrtiću, školi i društvu u celini.

Porodica je, devedesetih godina prošlog veka, zemalja u tranziciji, ušla u duhovnu i moralnu krizu jer su deca "zagospodarila" roditeljima, vaspitačima i nastavnicima. "Plišana" porodica je stvorila "plišani" vrtić i "plišanu" školu. Danas se svi bave posledicama i popravljanjem vrtića, škole, roditelja i deteta. "Porodični bukvar" nudi rešenje, tako što otklanja uzroke, koji su doveli do krize u svim međuljudskim odnosima.
Otklonivši kaznu i nagradu, prezaštićivanje, verbalizam i zloupotrebu imitatorskog oblika učenja dete se vraća svojoj izvornoj prirodi i problemi se tope.

Punih četrnaest godina Milica,odnedavno i njeni saradnici, drže besplatna predavanja širom Srbije, u regionu Balkana, Sloveniji, Hrvatskoj i pojedinim zemljama Evrope.

Milica je profesor u penziji, majka dvoje odrasle dece i baka troje unučadi. Živi u srečnom braku i ima maksimalnu poršku cele svoje porodice, za svoj vrlo ozbiljan i težak rad.

U maju 2016. objavljena je nova knjiga BIT(KA) LJUBAVI, koja je posvećena mladima rođenim u periodu 1985-2000.

PORODIČNI BUKVAR SAJTFB PROFIL 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html