Odnos NATO-’’Medna’’ primer neokolonijalizma, po Lazanskom

Odnos NATO-’’Medna’’ primer neokolonijalizma, po Lazanskom

"NATO je dao pare da se taj zavod modernizuje. Jedan od zadnjih sporazuma koje smo potpisali sa NATO jeste upravo bila modernizacija Tehničkog remontnog zavoda Kragujevac. Možda je zbog toga Stoltenberg uputio saučešće.


Ja prvi put vidim da generalni sekretar NATO upućuje saučešće. Ne znam zašto... Znači NATO je dao pare da se taj Zavod modernizuje ili da se uvede neka nova tehnologija.

Moguće je da je ovo kašnjenje, odnosno čekanje da komisija kaže sve, zbog toga. 

Znamo da je zadnji sporazum sa NATO bio objašnjavan u najvišim krugovima da se radi o donaciji da bi se taj zavod osposobio da bude referentan na celom prostoru Jugoistočne Evrope za delaboraciju municije.

I onda dođe eksplozija upravo u tom zavodu. Onda imate logična pitanja: šta, kako i zašto?

Imate sada situaciju u Bosni i Hercegovini, oni imaju takođe ogromne viškove naoružanja. Američka ambasada traži da se ti viškovi doniraju Iraku i Avganistanu. I oni su već tri puta do sada donirali te viškove naoružanja, kao država Bosna i Hercegovina - ono što je izgradio narod Jugoslavije od Triglava do Vadrara, to oružje i višak ubojnih sredstava. Mislite da je to samo tako donirano? Ne! Kupile su određene američke agencije, ne da su dale pare, nego kao donaciju, a onda su prodale vladama Iraka i Avganistana. 

...Od nas se traži da nešto doniramo, mi to doniramo, a oni to onda preprodaju trećoj strani i naplate pare. E, to se kaže - neokolonijalizam. To se tako radi, to je biznis."Izvor: Dobro Jutro - Jovana & Srđan 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html