Akcija čišćenja spomen-parka Šumarice i obala jezera Šumarice

Akcija čišćenja spomen-parka Šumarice i obala jezera Šumarice

Povodom Dana zaštite životne sredine, udruženje CEOOR (Centar za ekološko obrazovanje i održiv razvoj), poziva Kragujevčane da se uključe u akciju čišćenja spomen-parka Šumarice i obala jezera Šumarice.

Svi zainteresovani da učestvuju treba da dođu u subotu 6. juna u 8 časova i 30 minuta na parking hotela Šumarice. Tu će se podeliti u tri grupe koje će čistiti prostor iza Hotela Kragujevac, obale jezera Šumarice i prosto oko Čehoslovačkog groblja. Akcija traje od 9 do 11 časova. Organizatori poručuju da su obezbeđene rukavice i kese za učesnike, ali ko ima svoje rukavice može bi ih ponese.

Vreme od 11 do 13 časova je posvećeno edukaciji i u tom periodu biće više različitih vrsta radionica na plaži jezera Šumarice. Ciljna grupa su predškolci, učenici osnovnih i srednjih škola koji bi trebalo da se zabave, ali i poduče i podignu svest o očuvanju životne sredine.

Ovim povodom okupilo se više udruženja i organizacija sa zajedničkom idejom da se uradi nešto dobro i korisno za našu zajednicu. Akciju zajednički organizuju Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj, Biram Kragujevac, PEK Gora, EID Karaman, odred izviđača Bogoljub Boba Popović, parlament Prve kragujevačke gimnazije, parlament Politehničke škole. Akciju će podržati Eko park i Eko fan kamp, a očekuje se da i druge organizacije potvrde podršku ili učešće u organizaciji.

Tehničku pomoć daju Grad Kragujevac, JKP Čistoća i Spomen park, a akciju medijski podržavaju RTK i portal PPNS.

Foto: Zoran Petrović
 

PPNS/DREN/EKOLOGIJA


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari