Divlja deponija na Metinom Brdu povod za angažovanje JKP Šumadija i MZ Pivara

Divlja deponija na Metinom Brdu povod za angažovanje JKP Šumadija i MZ Pivara

JKP Šumadija saopštilo je danas da je, po nalogu Gradske uprave za komunalne poslove, uklonilo divlju deponiju u, kako je naznačeno, Čegarskoj ulici. Otpad je uklanjan ručno i grajferom, a sakupljeno je oko 30m3 otpada, piše u sapštenju dostavljenom udruženju PRVI PRVI NA SKALI.

- Ova deponija predstavlja višegodišnji problem u ovom delu grada, pa JKP Šumadija Kragujevac još jednom apeluje na sugrađane da otpad odlažu u posude predviđene za te namene, a ukoliko imaju kabasti otpad mogu nas kontaktirati i naše ekipe će besplatno izvršiti preuzimanje takve vrste otpada, istaklo je ovo javno komunalno preduzeće.

Podsećamo, pre tri dana ispratili smo završne radove na saniranju ove divlje deponije koju su zahvatali podmetnuti požari u dva navrata - 16. februara i 6. marta.

Detaljnije: TRIDESETAK KUBIKA SMEĆA UKLОNJENO SA DIVLJE DEPONIJE NA METINOM BRDU

Tridesetak kubika smeća uklоnjeno sa divlje deponije na Metinom Brdu
Povodom najnovijeg formiranja divlje deponije na Metinom Brdu sa obe strane neasfaltirane ulice Raše Plaovića, kao i iznad ambulante "Bresnica" pri Domu zdravlja, dobili smo dopis i MZ "Pivara" koja je najavila da će "u najkraćem roku biti započet proces, odnosno podnet zahtev nadležnom organu za postavljanje table" sa upozorenjem "Zabranjeno bacanje smeća" na ovoj lokaciji, nalik onoj na javnoj površini ispred obližnjeg groblja.

FOTO: Ispred groblja u Beloševcu nema kontejnera, ali uvek ima smeća
MZ Pivara nas je obavestila da do sada nije dobijala prijave povodom ove deponije, uključujući požare koji su se tu dešavali. MZ je podsetila de u jesen 2021. godine čišćena ovaj lokacija u organizaciji "Ljubitelja Pivarskog parka"

- Sama lokacija je jako problematična, zabačena i nalazi se na tromeđi tri mesne zajednice, navedeno je dopisu koji je potpisao sekretar MZ Pivara Saša Janković.

Spremnost da se uključe u rešavanje problema iskazale su i mesne zajednice "Beloševac" i "Narodni heroj Filip Kljajić", što nam je potvrđeno u kontaktu sa sekretarima Svetlanom Petrović i Draganom Simonović.

Za trajnije rešenje ovog ekološkog, ali i zdravstvenog i bezbedonosnog problema na Metinom Brdu, svoj doprinos su obećali i Stefan Nikezić, član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine, koordinator u kabinetu gradonačelnika mr Ivan Lazić, kao i Slađana Bošković, pomoćnica direktora Doma zdravlja u čijoj je nadležnosti ambulanta na Metinom Brdu.

Početno rešenje bilo bi instaliranje video nadzora ove lokacije kako bi počiniоci ubuduće bili identifikovani. Uz navedeno postavljenje table-upozorenja, pominjano je i sađenje "sadnica ukrasnog šiblja ili drveća kako bismo sprečili ponovno odlaganje otpada".

D. M. M. - PPNS ARHIVA PPNS POLJOPRIVREDA ILI RUDARENJE - ŠTA JE BUDUĆNOST LEVČA (AUDIO) - REKOVAC, 10. 3. 2023. 

Poljoprivreda ili rudarenje - šta je budućnost Levča (AUDIO) - Rekovac, 10. 3. 2023.

EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU: PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html