Košenje pred akciju ’Čisto iz ljubavi - očistimo Metino Brdo #2’

Košenje pred akciju ’Čisto iz ljubavi - očistimo Metino Brdo #2’

Na Metinom Brdu, gde je za sredu 10. maj od 9:30 zakazana humanitarna i ekološka akcija "Čisto iz ljubavi - očistimo Metino Brdo #2", jutros je pokošena velika zelena površina između ambulante "Bresnica", neasfaltirane ulice Raše Plaovića i placa Vodovoda. Košenje je sprovedeno na inicijativu udruženja PRVI PRVI NA SKALI, koordinatora sutrašnje nacionalne akcije u Kragujevcu, čiji je organizator udruženje "Čepom do osmeha" iz Novog Sada.

PRVI PRVI NA SKALI Košenje pred akciju Očistimo Metino Brdo #2 - čisto iz ljubavi 2
Ovim uređenjem, sutra će umnogome biti olakšano kretanje učesnika akcije na Metinom Brdu, s obzirom na visoku travu i trnje koji su bili prisutni na ovoj lokaciji. Udruženja "Čepom do osmeha" i PRVI PRVI NA SKALI zahvaljuju na razumevanju Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju i JKP Šumadija za realizaciju košenja, iako ova lokacija nije u redovnom programu održavanja.

Kako bi se ta okolnost promenila i Metino Brdo uključilo u redovan program Grada, po preporuci GU, udruženje PPNS uputiće inicijativu Odeljenju za komunalne poslove. S obzirom da su ovde ambulanta i državna apoteka sa ogromnim brojem pacijenata, da su u najneposrednijoj blizini pekara, market i još dve apoteke, a neznatno dalje osnovna školacrkva, dva spomenika..., realna su očekivanja, pre svega meštana Metinog Brda, da se redovno održava, makar od sledeće godine za šta će u međuvremenu biti potpisan novi ugovor.

PRVI PRVI NA SKALI Košenje pred akciju Očistimo Metino Brdo #2 - čisto iz ljubavi 3
Podsećamo, nakon ovog košenja, sutra od 9:30 sledi okupljanje učesnika akcije. Na početku akcije biće postavljene info-table koje su pripremili Botanička bašta Prirodno-matematičkog fakulteta i PPNS. Uslediće prikupljanje čepova u cilju nabavke neophodnih pomagala i deljenje opreme za narednu aktivnost - čišćenje Metinog Brda, koje se sprovodi od 10 do 13 časova.

Među prvima koji su potvrdili učešće su kragujevački Savez slepih, Crveni krstKlub akcijaša i volontera. Posredstvom Školske uprave Šumadijskog okruga, poziv je dostavljen svim osnovnim i srednjim školama, preko Instituta za biologiju i ekologiju studentima PMF-a, kao i Studentskom parlamentu Univerziteta. Poziv je upućen i brojnim udruženjima iz Kragujevca, prvenstveno zaštitnicima životne sredine.

FB DOGAĐAJ: OVDE

Detaljna najava, sa mapom lokacije i izjavama:

ČEPOM DO OSMEHA I PRVI PRVI NA SKALI: ČISTO IZ LJUBAVI - OČISTIMO METINO BRDO #2 (10. MAJ, 10:00)

Čepom do osmeha i PRVI PRVI NA SKALI: Čisto iz ljubavi - očistimo Metino Brdo #2 (10. maj, 10:00)

IZ ARHIVE PPNS POLJOPRIVREDA ILI RUDARENJE - ŠTA JE BUDUĆNOST LEVČA (AUDIO) - REKOVAC, 10. 3. 2023.

Poljoprivreda ili rudarenje - šta je budućnost Levča (AUDIO) - Rekovac, 10. 3. 2023.
PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)
STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html